De finner 10.000 barn begravd i hagen. Når historien bak avsløres, knuser hjertet mitt!

2579

Å bli forelder er noe av det flotteste man kan oppleve i livet. Og det er mange som sier at når du blir mamma eller pappa, blir du også forelder til alle barn i verden.

Hovedpersonen i denne historien må ha kjent veldig på dette, og tok en beslutning som gjorde at mange mente han var gal.

Men det var god galskap.

Tong Phuoc Phuc er en murer fra Vietnam som i 2001 fikk æren av å bli far. Da den store dagen kom, ble Tong med kona på sykehuset for å ønske sønnen velkommen til verden. Men fødselen var komplisert.

Tidligere hadde Tong lagt merke til noe rart på sykehuset. Mange kvinner hadde kommet inn gravide, men gått derfra uten babyer. Det tok litt tid før han skjønte det, men til slutt gikk det opp for ham: kvinnene kom dit for å ta abort.

Tanken på at alle disse babyene aldri ville få sjansen til å utforske verden knuste Tongs hjerte. Derfor lovet han Gud at hvis sønnens fødsel gikk bra, skulle han gjøre alt han kunne for å hjelpe andre barn. Det var løftet som startet det «gale» prosjektet hans.

Tong spurte sykehuset om han kunne få de aborterte babyenes kropper, slik at de i det minste fikk en verdig begravelse. Også begynte han arbeidet.

Han kjøpte litt eiendom i byen Nha Trang, på toppen av Hone Thom-fjellet. Der begynte han å lage gravplasser til de små, for å gi de et siste hvilested.

Alle, inkludert kona mente at Tong hadde blitt gal – men han var overbevist om at det han gjorde var riktig. Han sier at de små kroppene hadde en sjel, og at han vil at de skal få hvile på et sted fylt av kjærlighet.

Siden har Tong begravd over 10.000 babyer.

Men Tong hadde større ambisjoner. Han ville at de små englenes hellige plass skulle få gravide kvinner i tvil til å reflektere over beslutningene sine.

Disse kvinnene tar ikke abort fordi de vil. Mange ganger handler det om at ektefeller ikke vil bruke prevensjon, selv om de ikke vil ha flere barn.

Andre par tar abort fordi babyen ikke blir det kjønnet de ønsker seg. Regjeringen tillater heller ikke familier å ha mer enn to barn.

Tong prosjekt virket.

Mange gravide kvinner uten ressurser begynte å søke opp Tong og be om hjelp. Så han bestemte seg for å adoptere barna til mødre i vanskelige situasjoner.

Det ble starten på et barnehjem. Men Tong ser ikke på seg selv om innehaveren av et barnehjem. Han er pappaen til alle fosterbarna.

Tanken er at Tong skal ta seg av barna, frem til mødrene kan ta på seg ansvaret selv. Det som startet som en kirkegård har nå utviklet seg til et barnehjem – som nå er hjemmet til over 100 barn.

Barnehjemmet overlever takket være donasjoner, og takket være det fantastiske arbeidet Tong og familien hans gjør.

Med så mange barn er det ingen enkel jobb å drive barnehjemmet. Men Tong har ingen planer om å gi seg.

«Jeg kommer til å fortsette med dette arbeidet til mine siste dager.» sier han, og fortsetter:

«Og jeg håper at barna mine fortsetter arbeidet når jeg er borte.»

For en utrolig mann! Slike mennesker skulle vi virkelig hatt flere av.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!