Babyen forteller hva han heter. Da husker plutselig den demente 108-åringen alt!

1851

30 år gamle Jenna Lehne fra Alberta i Canada er ikke bare mor til to gutter. Hun er også barnebarnet til Canadas eldste mann, Esmond Allcock.

Esmond ble født utenfor Moose Jaw, et lite sted i Sasketchewan, i 1910. Han fylte nylig 108 år. Han har 6 barn, 17 barnebarn, 36 oldebarn og 12 tippoldebarn.
I et innlegg på Facebook skriver Jenna om hvor tilstedeværende bestefaren har vært i oppveksten hennes:

«Da jeg lærte med å gå, holdt han meg i armene og gikk rundt i rommet med meg. Alt jeg trengte å gjøre var å krabbe bort til han og si ‘Gå, gå!'».

Da Jenna ble gravid med sin andre sønn, klaget bestefaren på at ingen av de 71 etterkommerne hans ble døpt etter ham. Det fikk Jenna og ektemannen til å kalle sin andre sønn Esmond.

«Min Esmond ble født 11. januar 2017, nester 107 år etter oldefaren sin. Så fort snøen hadde smeltet, tok jeg ham med for å besøke oldefaren sin, som han er oppkalt etter.»

Den eldste Esmond var i begynnelsen litt usikker på hvem Jenna og den lille gutten var, fordi han lider av demens. Men så fort han ble introdusert for lille Esmond, virket det som om han begynte å huske igjen.

«Omtrent halvveis i besøket husket han meg. Jeg var ‘Gå, gå-jenta’. Da han holdt sønnen min og kysset ham på hodet, sa han gang på gang: ‘Du har ingen anelse om hvor mye dette betyr for meg.'»

Det var et uforglemmelig øyeblik – Esmond møtte Esmond, og det var kjærlighet fra første øyekast. Og selv om det nå er flere måneder siden besøket, har ikke gamle Esmond glemt den unge Esmond.

«Det har gått noen måneder siden vi møtte bestefaren min, men han spør hele tiden bestemor om lille Esmond. Jeg sender bilder og gir ham oppdateringer.»

Jenna filmet møtet mellom unge og gamle Esmond, og det er virkelig et unikt øyeblikk å bevitne. Se videoklippet nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!