De ansatte jobber 3300 timer overtid. For å gi en av kollegene sine en veldig spesiell gave!

643

Noen ganger skjer det ting i livene våre, som vi aldri hadde forutsett. Ting som snur opp ned på alt. Det var nettopp det som skjedde da 36 år gamle Andreas Graf fikk en telefon fra legen – som fortalte at hans 3 år gamle sønn Julius hadde fått leukemi.

Da Andreas fikk den knusende beskjeden i januar i fjor, benyttet han seg av alle feriedagene sine for å være sammen med sønnen på sykehuset. 36-åringen jobbet som montør i den tyske byen Hesse, men etter hvert som ukene gikk, begynte han å bli bekymret for at fraværet ville koste ham jobben.

«Jeg tok ut hele ferien min, siden jeg ikke visste hva jeg kunne forvente. Så tenkte jeg: ‘ferien kommer til å ta slutt, og da må jeg enten si opp eller bli oppsagt.'» forteller Andreas.

Men det var ingen grunn til bekymring. Da Pia Meier, personalansvarlig i bedriften Andreas jobbet i, fikk høre om tilstanden til Andreas’ sønn, fikk hun en idé. Hvis de andre ansatte var villige til å donere noen timer med overtid eller noen feriedager, kunne Andreas tilbringe tiden sin med sønnen, uten å bekymre seg for å miste jobben.

Og ifølge avisen Hessenschau tok det ikke lang tid før kollegene til Andreas stilte opp. På bare to uker hadde alle de 700 ansatte til sammen donert 3300 timer med overtid til Andreas.

36-åringen ble naturligvis sjokkert av den utrolige gesten.

«Uten den fantastiske støtten haddejeg vært arbeidsløs.» sier han.

Men Julius’ diagnose var ikke den eneste tragedien som rammet Graf-familien i 2017. I oktober, etter at sønnen kom hjem fra sykehuset, døde moren som følge av en hjertesykdom. Men til tross for all motgangen, ser Andreas lyst på fremtiden – mye takket være støtten fra arbeidsplassen sin.

Takket være kollegene, kunne Andreas tilbringe hele året med sønnen, for å hjelpe ham gjennom den tøffe behandlingen. I dag er helsen hans mye bedre, og han skal snart begyne på førskolen.

Andreas håper på å komme seg tilbake på jobb iløpet av den neste måneden – men han har fortsatt 1000 timer til gode, så han tar den tiden han trenger.

Del gjerne den utrolige historien med dine venner på Facebook!