23. juni 2024

78-åringen ble ranet ved ektemannens grav. 1 uke senere ringer tyvens sønn med et uventet tilbud!

Når du mister noen du har delt store deler av livet ditt med, sitter du igjen med et stort tomt hull – som med tiden forvandles til et arr, som aldri forsvinner. Sorgen og minnene vil alltid være der.

Det er alltid tøft å miste noen man elsker, og for 78 år gamle Tona Herndon var det ikke noe annerledes da ektemannen døde.

Tonas liv ble knust i tusen biter da ektemannen hennes, som hun hadde vært gift med i 60 år, døde. Hun prøver å få tid til å besøke graven hans hver dag. Det er det eneste som gir trøst.

Noen uker etter begravelsen var Tona på kirkegården og besøkte mannen, men besøket skulle snart bli en forferdelig traumatisk opplevelse.

Tona lente seg over mannens grav, bedøvet av sorgen, da en fremmed person plutselig nærmet seg bakfra.

Mannen ranet den 78 år gamle enken og rev med seg vesken hennes. Tona ble like sjokkert som hun ble trist. Hvem raner en gammel dame på kirkegården?

Men noen ganger er virkeligheten merkeligere enn fiksjon, og det som skjedde etter ranet ble forvandlet til noe fint- istedet for et dårlig minne for Tona.

Noen ganger seirer det gode over onde, rett og slett. Mannen som ranet Tona ble pågrepet kort tid etterpå, og bilder av mannen ble spredt i media. Avisene skrev om det grusomme ranet, og noen uker senere sto en 15 år gammel gutt fram og tok kontakt med Tona.

15 år gamle Christian Lunsford hadde sett nyhetene og bildene av raneren. Han fikk en stor klump i magen. Mannen som ranet den stakkars enken var faren hans, Shane.

Shane Lunsford hadde hatt problemer med loven flere ganger tidligere. Denne gangen fikk han med seg 5500 kroner som Tona hadde i vesken sin.

Christian kontaktet Tona og spurte om hun ville møte ham på parkeringsplassen utenfor en kirke. Han ville be om unnskyldning for farens handlinger.

Christians foreldre skilte seg da han var 2 år gammel, og siden har han sett faren komme og gå.

Men faren oppførsel og holdning hadde åpenbart ikke smittet over på sønnen – snarere tvert imot. Pappaens dårlige valg hadde inspirert Christian til å gjøre ting annerledes.

«Det var noe som måtte gjøres.» sier Christian. «Hun fortjener en unnskyldning fra noen. Og ikke jeg hadde gjort med, hvem?»

Tona og Christian møttes som avtalt på parkeringsplassen – men Tona hadde enda en overraskelse i vente.

Christian ga henne 2000 kroner. Penger gutten hadde fått av faren sin, til en skoletur.

«Jeg er så rørt!» sier Tona. «Denne 15 år gamle gutten har et hjerte utover det vanlige.»

Hun var så imponert og takknemlig at hun bestemte seg for å gi pengene tilbake til Christian. Ifølge Tona sa Christian at hun kunne gjøre hva hun ville med pengene, og hun valgte å gi de tilbake til gutten – slik at han kunne bli med på skoleturen.

Tona og Christian er et glimrende eksempel på mot og godhet. I en verden som ofte er kald og egoistisk, viser disse to at det er mulig å bekjempe ondskap med godhet.

Christian er også et godt eksempel på at eplet kan falle langt fra stammen. Det hadde sikkert vært lettere for ham å ignorere sin far og la ham stå for egne handlinger. Men denne 15-åringen ville gjør alt han kunne for å gjøre verden til et bedre sted.

Del gjerne denne utrolige historien med vennene dine på Facebook!