Babyens mage ble bare større og større. Etter en titt oppdager legen den skremmende årsaken!

4698

Sarah og Chris St. James var i ekstase da de oppdaget at Sarah var gravid og ventet sitt andre barn – en liten jente. Og forståelig nok, ble de utrolig lettet da datteren deres kom til verden uten noen komplikasjoner.

Det var først etter at de kom hjem fra sykehuset at de skjønte at noe var galt.

Datteren Sloan ble født glad og frisk, men etter bare 2 måneder merker foreldrene at hun begynte å bli litt tykk. Spesielt rundt magen.

Babyen spiste normalt, og utviklet seg akkurat som hun skulle. Men da magen bare fortsatte å vokse, ble foreldrene urolig.

Istedet for å ta med seg Sloan til familiens faste barnelege, tok Sarah og Chris datteren med seg til sykehuset, for en 4 måneders kontroll.

Dessverre gjorde legen en sjokkerende oppdagelse, og måtte gi foreldrene en beskjed ingen foreldre vil høre…

Sloan ble diagnostisert med en sjelden leversykdom kalt galleblæresykdom, en sykdom som blokkerer og ødelegger gallekanaler. Gallen forblir derfor i leveren, som til slutt blir ødelagt hvis ingenting gjøres.

Sloans unge liv hang i en tynn tråd.

«Her tenkte vi at vi skulle ta henne med på sykehuset for å få litt fred i sinnet, men istedet fikk vi en ødeleggende beskjed som gjorde at vi frøs til is. Dette var alt vi hadde fryktet, våre verste bekymringer ble til realitet.» forteller Sarah.

Sloan fikk dra hjem fra sykehuset, men måtte snart tilbake igjen. Bare 1 uke etter diagnosen, måtte familien returnere.

Det eneste som kunne redde den lille jenta var en levertransplantasjon, og det hastet. Verken Sarah eller Chris matchet datterens blodtype, så de fortalte historien til så mange de kunne – i håp om å finne en passende donor.

Noen vet kanskje ikke reglene for donasjoner og transplantasjoner, men de er svært strenge. Donoren kan være et familiemedlem eller en bekjent, og må være villig til å gjøre det helt gratis.

Donoren må også gjennom psykologisk vurdering, så vel som fysisk.

Jake Tenney, en nær venn av familien, så familiens rop om hjelp i sosiale medier, og delte historien deres på Facebook-siden sin. Det var da en helt uventet helt bestemte seg for å tre fram. Den fremmede personen var en perfekt match, og er vant til å redde liv.

Det var Jakes bror, Steve Tenney, som kom til unnsetning. Steve er en amerikansk krigsveteran og har jobbet som politi i New Hampshire i 18 år.

Han var 40 år gammel, men i god form. Han hadde vært hos legen på over 10 år, og aldri tilbrakt en natt på sykehuset – før nå.

Etter at Steve bestod en rekke forskjellige tester, opererte legene umiddelbart ut leveren hans. De fjernet ca 20 prosent av organet, og satte det på plass igjen. På dette tidspunktet hadde ikke Steve engang møtt Sloan enda.

«Heldigvis var jeg på en bra plass i livet, og jeg snakket med min kone om det. Det var egentlig ingenting å tenke på. Hvis man kan hjelpe en 4 måneder gammel baby og potensielt redde livet hennes, er det noe man skal gjøre.» sier Steve.

Heldigvis gikk både Steve og Sloans operasjon bra. Leveren er et av de eneste organene som kan helbrede seg selv, så Steves lever vil komme seg etterhvert. Og etterhvert som Sloan vokser seg større og sterkere, gjør også den nye leveren hennes det.

Dette er den vakreste historien jeg har hørt på lenge. Sloans liv kunne på tragisk vis ha endt altfor tidlig, men takket være en fremmed Steves godhet, fikk historien en lykkelig slutt – og familien fikk beholde den nye engelen sin.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!