2-åringen har Down syndrom og kan knapt snakke. Men når søsteren begynner å SYNGE, skjer mirakelet!

1810

Barn med nedsatt funksjonsevne har en ulempe når det gjelder det å lære seg nye ferdigheter her i livet. Selv de mest grunnleggende ferdighetene kan bli vanskelige – som å snakke eller gå.

Det kan være en lang og tung vei for familien, men det er absolutt verdt det når gjennombruddet første kommer.

Amanda Gray er mamma til fem barn. Den yngste er Bo. Han er 2 år gammel, og har Down syndrom.

Vanligvis forventes det at 2-åringer kan omtrent 50 forskjellige ord, men Bo kan bare 12. Når barnet ditt har vanskeligheter for å lære seg ting, er det viktig å prøve ulike metoder for å se hva barnet responderer best på. Og det skulle vise seg at musikk var det absolutt beste for Bo.

Hvert ord Bo har lært seg, har han lært gjennom musikk og sang – som storesøster Lydia står for.

I en video som Amanda nylig laget, spiller Lydia på gitaren sin mens hun synger for lille Bo. Og det er virkelig rørende å se på.

Lydia spiller og synger Johnny Cash’ låt «You are my sunshine», og på slutten av låten stopper hun opp og gir lille Bo muligheten til å avslutte det hele…

«Min datter Lydia var barnevakt for Bo mens jeg dusjet. Jeg kom ut til dette. Om hun ikke hadde hatt en gitar, vet jeg ikke om hun hadde lyktes. Men dette er hennes metode. Og et bevis på at musikkterapi fungerer.» skrev moren da hun publiserte videoen på Facebook.

Bo prøver med all sin makt å få ut ordene til den populære sangen. Han pleier også å danse med til søsterens gitar.

At musikk og rytme kommer naturlig for den lille krabaten er ikke så veldig rart. Lydia og Bos far er selv musiker, så musikken har alltid vært med dem.

Det fantastiske videoklippet ble også delt på Facebook-siden «Love What Matters». Bare 17 timer etter at de delte den, hadde den allerede hundretusener av kommentarer og likerklikk.

Se videoen selv nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!