Datteren ble mobbet til hun tok selvmord. Da må foreldrene TVINGE politiet til å handle!

1695

Å bli utsatt for en forbrytelse må være en forferdelig opplevelse – spesielt hvis gjerningspersonen er noen man har kjent lenge og stoler på. Hvis man som offer i tillegg blir latterliggjort for det i ettertid, er det ikke overraskende om man blir helt knust.

Denne tenåringen ble utsatt for grusomme handlinger, noe som til slutt gjorde at hun knakk helt sammen.

Redtaeh Parsons fra Dartmouth i Nova Scotia var bare 15 år gammel da hun i november 2015 dro på en fest med noen venner, hjemme hos en betjent. Det som skjedde den natten høres utenkelig ut, men det er skremmende mange som kan kjenne seg igjen.

Retaeh husket neste morgen at hun hadde drukket alkohol helt til hun hadde kollapset. Mens hun knapt var bevisst, og ikke var i stand til å forsvare seg, ble hun voldtatt av 4 gutter. En av gjerningspersonene tok bilder av den grusomme handlingen.

Rehtaeh var for knust og full av skam til å fortelle noen om hva som hadde skjedd. Men det var ikke gjerningspersonene. Gutten som fotograferte under akten sendte bildet til vennene sine, og skrøt av at han hadde hatt sex med Rehtaeh mens hun kastet opp. I løpet av noen få dager hadde alle på skolen sett bildene. Venner og bekjente vendte ryggen mot Rehtaeh, og kalte henne motbydelig og masse annet stygt.

Rehtaeh knakk sammen og fortalte foreldrene hva som hadde skjedd. De anmeldte hendelsen umiddelbart, og tok med datteren på sykehuset. Men de innså fort at ingen hadde noen reell interesse for å gjøre noe med saken. Det lokale politiet avhørte ikke engang guttene. De sjekket ikke telefonene deres, og etter et langt år var det fortsatt ikke gjort noe med saken. Da fikk Rehtaeh og foreldrene beskjed om at de ikke hadd tilstrekkelig bevis.

En av de få vennene som Rehtaeh hadde igjen konfronterte gjerningsmennene, men ble skadet av en kniv da det oppstod konflikt. Han anmeldte angrepet, men heller ikke det ble det gjort noe med.

I mellomtiden hadde Rehtaehs liv blitt et levende helvete. Hun ble mobbet både på skolen og på internett – latterliggjort og trakassert av sine jevnaldrende, hver eneste dag. Hun trakk seg tilbake og falt inn i dyp depresjon.

Ydmykelsen og viten om at ingen ville gjøre noe for å hjelpe henne ble for mye for den unge jenta. 17 måneder etter hendelsen mistet hun alt håp, og prøvde å henge seg selv. Selv om hun fortsatt var i live da hun ble funnet, ble hun så skadet at hun falt i koma. Foreldrene visste at skaden på hjernen hennes var så alvorlig at hun sannsynligvis aldri ville våkne igjen. Den 7. april 2013 koblet de av alle maskinene som holdt henne i live. Rehtaeh var død.

De sørgende foreldrene prøvde desperat å få rettferdighet, men saken ble henlagt av myndighetene. Det var først når de delte historien om datteren på internett at ting begynte å skje: Anonyme hackere truet med å offentliggjøre identiteten til gjerningsmennene på internett.

Plutselig ble to av gjerningsmennene tiltalt for spredning av barnepornografi – men ingen av dem måtte i fengsel. De ble begge dømt til 12 måneders prøvetid. Siden de var mindreårige i gjerningsøyeblikket, måtte de også straffes deretter.

Gutten som først delte bildet sa etter dommen at han følte seg ansvarlig for Rehtaehs selvmord, og at han nå selv utsettes for mobbing.

For å omsider kunne ta rettslige tiltak mot internettmobbing, ble det i august 2013 vedtatt en ny lov i Nova Scotia.

En liten trøst til Rehtaehs familie, men langt ifra rettferdighet for hva datteren måtte gå gjennom.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!