Foskning viser: Barn som hjelper til med husarbeid blir mer fremgangsrike i livet!

2227

Å rydde rommet, ta ut av oppvaskmaskinen eller gå ut med søppel er ikke beskjeder som blir særlig godt tatt imot av barn og unge.

Men forskning fra Harvard University viser at du faktisk gjør barnet ditt en tjeneste når du ber dem om å hjelpe til i hjemmet. Det rapporterer Perfect Guide.

Forskeren og forfatteren Julie Lythcott-Haims sier at barn som gjør husarbeid rett og slett blir mer fremgangsrike i livet.

«Ved å la barnet hjelpe til hjemme, med for eksempel å gå ut med søppel eller ta oppvasken, innser barna mye tidligere at man må jobbe i livet.» forteller hun til Tech Insider.

Hun forklarer videre at barn som ikke gjør husarbeidet venter på at noen andre skal gjøre det for dem. Det medfører at de ikke lærer seg at man må jobbe for å bidra til sine omgivelser og samfunnet.

Ifølge rapporten så kommer de barna som hjelper til hjemme til å bli bedre ansatte i arbeidslivet, nettopp fordi de i ung alder lærer seg at man må jobbe og samarbeide for å få ting til å gå rundt.

Så hvis du har dårlig samvittighet for at de tvinger barna dine til å gjøre husarbeid, er det altså ingen grunn til bekymring. Du gjør dem en tjeneste, samtidig som de gjør deg en tjeneste. Fantastisk!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!