Han krympet kreftsvulsten sin med 80 prosent på 3 uker. Legene kunne ikke tro sine egne øyne!

5879

Alvorlige diagnoser kommer alltid som en sjokkmelding. Mange mennesker mister da motet til å leve, noe som er forståelig i en slik situasjon. Men så har vi de som ikke gir opp uten en kamp.

Amerikaneren Rob Moobery er en av de. Han nektet å gi slipp på livet, og på det mørkeste punktet i livet valgte han å gå en noe ukonvensjonell sti.

Rob Moobery og Amanda Mutchler jobbet begge i den samme hotellbaren i Las Vegas, hvor de møttes for første gang i 2011. Etter en måned som kolleger, samlet Rob opp motet til å be med Amanda ut. Og bare fem måneder senere flyttet de sammen inn i en felles leilighet. Kjærligheten blomstret og alt var perfekt – bortsett fra konstante magesmerter som hadde begynt å plage Rob.

Da smertene bare ble verre, dro Rob for å undersøke seg selv. Men selv etter å ha snakket med tre forskjellige leger, kunne ingen av de fortelle ham hva som var galt. Smertene så ikke ut til å gi seg, og fortvilelsen begynte å spre seg i Rob. Men da han hadde gått ned 14 kilo på et år, reagerte en av legene med stor bekymring:

«Ingen sunn mann går ned så mye på et år.» sa han.

Han opererte på Rob, og gjorde en grusom oppdagelse.

Under det kirurgiske inngrepet fjernet legene en svulst på størrelse med en knyttneve fra Robs tarm, og oppdaget at kreften allerede hadde spredt seg til leveren og andre nærliggende organer. Legene måtte gi Rob og Amanda den grusomme nyheten: Rob hadde kreft i det 4. stadium, og han hadde bare få uker igjen å leve.

Etter den sjokkerende beskjeden ville Rob bare være med Amanda.

«En kveld da jeg lå ved siden av Rob i sengen på sykehuset, snudde han seg mot meg og hvisket: ‘Vil du gifte deg med meg?’.» forteller Amanda.

Den unge kvinnen svarte gladelig ja, og bare 11 dager senere var de gift. Noen dager før Rob skulle begynne på cellegift.

Men cellegiftbehandlingen var lite effektiv. Legene rådet ham til å prøve en annen type behandling for å krympe svulsten. Men siden cellegiftbehandlingen var en stor påkjenning for kroppen hans, hadde han verken krefter eller håp igjen. Så bestemte han seg for å gå en ukonvensjonell sti – som skulle vise seg å forandre hele situasjonen.

«Vi begge forandret spisevanene våre, og ble veganere.» forklarer Amanda.

Selv om legene mente at de var naive, fortsatte de på stien sin. De var overbevist om at det var det beste alternativet for Robs helse. Og 3 uker senere, da Rob var på en undersøkelse på sykehuset, var resultatene mer enn sjokkerende.

Legene kunne fortelle at kreften hadde krympet med ca 80 prosent siden den forrige undersøkelsen. Rob og Amanda var målløse og overlykkelige. De fortsatte den nye livsstilen sin, og snart kom det flere gode nyheter for det unge paret:

«Innen slutten av desember kan du ikke se så mye som et spor etter kreften i Robs kropp.» sier kona fornøyd.

Til tross for legenes skepsis, holdt paret seg til planen sin – og fikk livene sine tilbake. Om det var det nye kostholdet, kjærligheten fra kona og familien, eller rett og slett Robs egen styrke som ble avgjørende er det ingen som vet. Men en ting er sikkert: Rob beseiret kreften!

Det finnes dessverre ikke noe vitenskapelig bevis på at spesifikke dietter kan kurere kreft. Det er imidlertid bevist at riktig kosthold og nok trim kan redusere risikoen for å få kreft i utgangspunktet.

Robs historie beviser ikke at en vegansk diett er løsningen, men fungerer som et godt eksempel på at man i noen situasjoner må lytte til hjertet og kroppen.

Siden seieren mot sykdommen, har Amanda og Rob fått mer å glede seg over. Paret er nå stolte foreldre til tvillinger!

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!