Lyst til å bli røykfri? Disse 3 ingrediensene hjelper deg LANGT på veien!

3222

De fleste røykere ønsker egentlig å slutte med den dårlige vanen, men få lykkes. Mange klarer ikke engang å starte dagen uten å ha tatt seg en røyk først.

Det er ikke særlig overraskende, fordi tilbaketrekningssymptomene er sterke etter en lang, nikotinfri natt. Da øker irritabilitet og nervøsitet, samt man får problemer med å konsentrere seg, mister matlysten eller blir i dårlig humør. De fysiske symptomene er vanligvis sterkes de første 7-10 dagene man prøver å slutte. Deretter blir de betydelig svakere.

Men det er nettopp i den første perioden at de fleste røykere gir opp. Ønsket om å ta en sigarett blir for stort, og symptomene føles uutholdelig. Men disse 3 drikkene gjør det enklere å stumpe røyken for godt. Bare drikk en kopp hver morgen når røyksuget kommer.

1. Gurkemeie-ingefær-vann

Du trenger:
1 ts gurkemeiepulver
1 ss honning
1 stk ingefær
1 stk løk
1/2 liter vann

Del løken i 4 deler og kok opp vannet. Legg løkbitene i vannet og tilsett honning, gurkemeie og ingefær. La blandingen småkoke i 30-45 minutter, før du lar den trekke i en halvtime. Sil ut væsken, og drikk 2 spiseskjeer av den når du får lyst på en sigarett.

Den intense smaken sørger for at du glemmer at du har lyst på en røyk. Ingefær renser kroppen for giftstoffer, og fungerer også veldig beroligende. Mange som slutter å røyke opplever at apetitten øker, noe som gjør at de legger på seg. Dette hjelper ingefær også mot.
Løken inneholder store mengder antioksidanter, og hjelper til med å fjerne nikotin fra lungene. Gurkemeie er slimløsende og anti-inflammatorisk.

2. Fruktvann

Du trenger:
15 druer
1 gulrot
1 sitron
1 appelsin
1 ts ingefærpulver
1 ts ginseng
1 liter vann
3 isbiter

Press ut saften fra sitronen og appelsinen. Spar på sitronskallet. Skrell gulroten og skjær den i små biter. Legg ingrediensene i en blender, og bland godt sammen. Så tilsetter du vann og sitronskall, samt isbitene.

Gulrøtter, sitroner, druer og appelsiner er rike på vitamin C. Røykere har ofte mangel på vitamin C. I tillegg til fruktene, fungerer ginseng som rensemiddel og antioksidanter. Ginseng bidrar også til å optimalisere oksygenforsyning, noe som gjør at lungene vil fungere bedre.

3. Lakrisrot-vann

Du trenger:
1 ss lakrisrot
1 ss honning
1 glass vann

Kok opp vannet og tilsett lakrisrot. La rota ligge i vannet i 20 minutter, før du tilsetter honning.

Lakrisrot har antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper, og virker slimløsende. Den er derfor svært egnet til å motvirke de fysiske symptomene ved røykeslutt.

I tillegg til de fysiske symptomene, får mange røykere seg en mental utfordring når de skal slutte å røyke. Stress, søvnmangel og tilstedeværelse av andre røykere er ofte ting som får folk til å gi opp. Men hvis du begynner med å motvirke de fysiske symptomene, er du godt på vei!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!