Den syke gutten har ett siste ønske. Da sørger moren for at DETTE skjer!

1284

Det er alltid forferdelig når noen vi elsker går bort. Men kan du tenke deg hvordan det er å få beskjed om at barnet ditt har fått en alvorlig sykdom og ikke har lenge igjen å leve?

Hva kan man som foreldre gjøre i en slik situasjon – synke inn i dyp sorg og depresjon? Foreldrene til en 9-åring bestemte seg for å gjøre det motsatte, og sørget for at sønnens siste tid ble så vakker som mulig.

Jacob Thompson fra Portland i USA ble diagnostisert med kreft allerede som 4-åring. Kreften kunne ikke bekjempes, selv ikke med flere strålebehandlinger. Jacob og familien kjempet hardt i 5 år, men i oktober i år fikk de dårlige nyheter.

Jacobs foreldre fikk beskjed om at kreften hadde spredt seg vidt, og det uunngåelige var like rundt hjørnet. Jacob var i ferd med å dø.

Men selv etter den knusende nyheten holdt familien motet oppe, for at Jacobs siste tid skulle bli best mulig. Jacob var veldig glad i julen, og ønsket bare å feire jul en siste gang. Men tiden var knapp, og legene visste ikke om han ville leve lenge nok. Derfor ønsket han seg noe ekstra spesielt: så mange julekort som mulig, fra hele verden, for å få det til å føles som ekte jul. Jacobs mor satte i gang et prosjekt, og gjorde stor suksess.

På en Facebook-side opprettet for Jacob, holdt hun venner og familie oppdatert.

«Venner og familie fra fjernt og nært, Jacob klarer seg bedre enn forventet, men tiden er likevel begrenset. Vi har bestemt oss for å feire jul tidligere i år. Jacob hadde blitt veldig glad for å få noen tidlige julekort.» skrev hun på siden.

Tara håpet at det skulle komme inn noen få kort, men ble helt sjokkert av det som skjedde noen dager senere.

Innlegget hadde blitt delt utallige ganger på Facebook, og ordene hadde spredt seg til tusenvis av mennesker. Etter hvert begynte julekortene å strømme inn på sykehuset hvor Jacob var innlagt. Han fikk til og med kort fra Sydpolen. Hundrevis av julekort fant veien til Jacobs rom på sykehuset. Og de fortsatte bare å komme.

Like før den tidlige julefeiringen, hadde Jacob fått 14.000 kort og brev! Gutten ble overveldet av hvor mange som ville ønske ham god jul. Noen av de var hjemmelaget, og andre kom med gaver. Og de fleste hadde det samme motivet: en pingvin, som var Jacobs favorittdyr.

I tillegg til alle kortene og gavene, fikk Jacob også støtte fra folk i lokalsamfunnet. Det lokale politiet, som Jacob så veldig opp til, kom og besøkte ham på sykehuset. Han fikk også julehilsninger på Facebook, i form av bilder og videoer.

Etter all den vakre julemagien på sykehuset, kom det en trist nyhet på Jacobs Facebook-side den 20. november:

«Vi må med tungt hjerte meddele at vår kjære Jacob har gått bort. Søndag 19. november sovnet han fredelig inn i en alder av bare 9 år – etter 5 års kamp mot kreft.»

Familien er takknemlig for all omtanken og kjærligheten, både fra kjente og fremmede, de siste ukene av Jacobs liv. De håper at folk vil fortsette å tenke på barn som Jacob, og bidra til kreftforskning. Lekene og gavene Jacob fikk har foreldrene nå donert til sykehuset, slik at andre barn kan få glede av de.

Det er utrolig trist at Jacob døde så ung, men likevel veldig rørende å se hvordan situasjonen forente folk fra hele verden rundt en sak: å gjøre Jacobs siste tid fantastisk.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!