21. juli 2024

Sønnen ble født med en alvorlig hjertefeil. Nå ber moren hele Europa om hjelp!

Da engelske Tracie Wright i sin 20. svangerskapsuke fikk vite at barnet sannsynligvis ikke ville bli født friskt, fikk hun sjokk. De to barna hun hadde fra før var helt friske, så hvorfor skulle det være annerledes med nummer 3?

Legene fortalte henne at babyen led av en hjertefeil, og de gjorde henne oppmerksom på at hun kanskje måtte ta abort.

I Storbritannia er abort tillatt fram til den 24. uken. Men Tracie trosset oppfordringen om abort, og valgte å føde barnet til tross for problemene.

Og da den store dagen kom, ble gleden fort overskygget av babyens dårlige helse. Etter bare 3 dager, måtte lille Charlie opereres, fordi den venstre delen av hjertet hans var svært dårlig utviklet og han hadde et hull i en aorta. Han har stabilisert seg etter operasjonen, men må være koblet til respirator og slanger, som overvåker og regulerer kroppens funksjoner.

I løpet av de første 7 dagene av sitt liv, fikk Charlie 2 hjerteinfarkt. Heldigvis førte ingen av de til hjerneskader.

Så langt har Charlie vært gjennom 9 operasjoner og rundt 20 blodoverføringer. Etter en av operasjonene, fikk han hjertestans, og måtte gjenopplives i 30 minutter.

«Å se ditt barn lide er det verste marerittet for alle foreldre.» sier Tracie.

Charlies kropp er veldig svak som følge av alle operasjonene, men han trenger virkelig et nytt hjerte. Han står på listen for å få en donasjon – men listen er veldig lang. Derfor prøver Tracie nå å få fart på ting på sin egen måte.

Med et følelsesladd Facebook-innlegg, ber hun folk fra hele Europa om å registrere seg som organdonor.

«Jeg er helt desperat og det kan ta lang tid. Men jeg prøver alt jeg kan for å hjelpe gutten min. Babyen min trenger et hjerte. Ventelisten for å motta donasjon er et forferdelig sted å være, da du vet at et annet barn mister livet. Noen mister skatten sin, for at du skal få et hjerte/organ. Det er virkelig hjerteknusende. Det er en så utrolig gave å kunne gi noen. Og jeg tror det kan gi noen trygghet å vite at den vakre babyen deres aldri dør, men lever videre i noen andre. Det er ubeskrivelig. «

Charlies historie har spredt seg i en enorm fart, og rørt utallige mennesker. Men det er fortsatt uvisst når den lille gutten får et nytt hjerte, og om kroppen hans vil akseptere det. Tracie og familien lever dag for dag, og prøver så godt de kan å nyte hvert øyeblikk de har med Charlie.

«Jeg håper at jeg ved å fortelle Charlies historie kan finne en donor, men også at flere mennesker registrerer seg som organdonor for å redde liv.» sier Tracie.

Vi kan bare krysse fingrene og håpe at de finner et hjerte som passer til Charlie.

Del gjerne artikkelen for å spre ordet du også!