Hun ble mamma for første gang som 72-åring. Slik lever familien i dag, 11 måneder senere!

5300

Når artisten og superstjernen Janet Jackson som 50-åring kunne fortelle at hun var gravid, var det mange som ble sjokkert. Å bli gravid i høy alder medfører en stor risiko både for barnet og moren.

Men Daljinder Kaur fra den indiske byen Amritsar «vinner» overlegent over Janet Jackson – med 20 år. Da Daljinder fødte sitt første barn, var hun hele 72 år gammel. Hendelsen ble en verdensnyhet og nå, 11 måneder senere, innrømmer mammaen at fødselen har påvirket helsen hennes.

Daljinder bor sammen med ektemannen Mohinder, som er 79 år gammel. De har vært gift i 47 år, og hadde levd som pensjonister i en god stund før de ble foreldre. De siste to årene hadde paret gjennomgått IVF-behandling (også kjent som in vitro-fertilisering). Det ga til slutt resultater, og Daljinder ble gravid.

«Gud har hørt våre bønner. Mitt liv føles nå fullstendig. Jeg føler meg full av energi til å ta vare på barnet. Og mannen min hjelper meg så mye han kan, han er veldig omsorgsfull.» sa Daljinder da.

Først var klinikken som utførte prøverørsbefruktningen skeptisk. De syntes moren virket svak, men skiftet etter hvert mening.

«Vi utførte noen tester, og bestemte oss for å prøve. Hun hadde normale verdier, og vi trodde hun kunne bære barnet.» sier Anurag Bishnoi som jobber på klinikken.

Men etter at lille Arman kom til verden, har moren kjempet mot høyt blodtrykk og svake ledd. 11 måneder etter fødselen fikk familien besøk av et TV-team, og da fortalte de at sønnen hadde begynt å krympe.

Da Arman var 3 måneder gammel, måtte moren slutte å amme ham.

«Blodtrykket mitt har blitt verre, og jeg blir veldig fort sliten nå. Jeg har besøkt flere leger, men de har bare gitt meg noen medisiner og en plan for hvordan jeg skal spise. Jeg er bekymret for Arman. Jeg må tenke på min egen helse, men samtidig må jeg ta vare på ham også.»

«Siden han har lært seg å krabbe, har jeg stått på armer og knær, og det er tøft. Kroppen min orker ikke helt. Det har vært tøffere enn jeg trodde det skulle bli.» sier mammaen.

Gutten, som nå er 1 år gammel, veide bare 1,6 kilo da han ble født – og han er fortsatt undervektig. Men til tross for alle vanskelighetene, angrer ikke foreldrene på at de ikke skaffet seg barn tidligere i livet.

«Uansett hvor jeg er, kommer han krabbende bort til meg. Jeg elsker ham. Han er snill og ler med alle.» sier Daljinder.

Å bli mamma som 72-åring er altså ikke umulig, det er Daljinder bevis på. Det er imidlertid ikke anbefalt, da det kan være veldig farlig både for barnet og moren.

Møt de gamle foreldrene og lille Arman i videoen nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!