Den 15 år gamle jenta ble omringet og seksuelt trakassert. Da gjorde Andreas det eneste rette!

6874

Dessverre skjer det hver dag. Kvinner og unge jenter blir utsatt for voldelige og seksuelle overgrep av menn, verden rundt.

Selv om det i de aller fleste tilfeller foregår bak lukkede dører, skjer det også på åpne områder, som t-banestasjoner, bussholdeplasser og nattklubber for å nevne noen.

Men heldigvis finnes det mennesker med hjerter av gull. Andreas Neuman er et slikt menneske.

Han ble vitne til noe underlig når han så en mor og hennes 15 år gamle datter, som var omringet av en gruppe yngre menn. Uten å nøle grep han inn, og reddet moren og datteren fra noe forferdelig.

Andreas var på vei hjem til Hofors, etter å ha spilt en kamp i Malmø. Men før han satte seg på toget, så han noen unge menn som omringet en kvinne og en jente.

Til Arbetarbladet forteller Andreas at en av mennene holdt en avis, mens en av de andre hadde en flaske i hånden, som de slå den unge jenta på rumpa med.

«Da de prøvde å komme seg ut av ringen, dyttet mennene dem tilbake.» sier han.

Og det var da han bestemte seg for å gripe inn.

«Jeg løp bort dit og brøt meg inn i ringen. Det ble knuffing og jeg havnet på bakken med en av mennene. Da løp de sin vei alle mann.»

Moren og datteren kunne da takke Andreas for hans gode inngripen, før de dro hver sin vei. Andreas er imidlertid irritert for flere ting i etterkant av hendelsen.

«Jeg synes det er forjævlig at folk ikke bryter inn.» sier han.

At han satte seg selv i fare var ikke noe han tenkte på. Han handlet instinktivt.

«Jeg innså fort at det kunne ha gått skikkelig dårlig for min del. Men man tenker vel sånn i etterkant.» sier han.

Verden hadde utvilsomt vært et bedre sted hvis flere hadde vært som Andreas Neuman. Han er en ekte hverdagshelt som fortjener å hylles for innsatsen.

Del denne artikkelen hvis du er enig!