Jentene skriker etter hjelp. Da nøler ikke denne gutten et eneste sekund med å hjelpe!

2557

Valerio Catanoia har overvunnet mange hindringer i livet, og oppnådd mer enn noen kan forestille seg. Han ble født med Down syndrom, men lar ikke sykdommen definere livet hans.

Da familien følte at han var sterk nok, begynte Valerio å svømme. Men ingen hadde forestilt seg at det en dag skulle gjøre ham til en ekte helt.

Svømmekarrièren hans tok ham hele veien til de Paralympiske leker, og takket være svømmeferdighetene hans, reddet han livet til en liten jente.

Valerio var på stranden med sin yngre søster og faren deres, når han plutselig hørte to jenter som skrek etter hjelp. Jentene, som var 10 og 14 år gamle, hadde blitt dratt med ut på dypt vann, og kom seg ikke inn til stranden igjen på egen hånd.

Valerio og faren løp umiddelbart ut i vannet. Livvaktene var også på vei ut, men Valerio og faren var på plass først – og fikk jentene tilbake i sikkerhet.

Etter hendelsen ble Valerio en nasjonal helt i Italia, og han fikk ros fra den tidligere statsministeren Matteo Renzi, samt Italias idrettsminister.

Valerio er et utmerket eksempel på at man ikke skal la seg definere av sine motganger. Han er virkelig en ekte helt, som fortjener å bli hyllet av denne fantastiske redningen.

Del denne artikkelen med vennene dine for å hylle unge Valerio!