Den 4 år gamle guttens gravstein ble fjernet. Etter at en person klaget på at den var upassende!

23203

En 42 år gammel mamma som mistet sønnen sin, er knust og sint etter at guttens gravstein ble fjernet fra kirkegården. Grunnen? En annen besøkende syntes ikke den passet inn.

42 år gamle Jo Corbett-Weeks’ sønn var bare 4 år gammel da han gikk bort som følge av komplikasjoner av epilepsi. For å hedre sønnens minne, ville moren at han skulle få en spesialdesignet gravstein, med en bamse som holder en stjerne med navnet Max på. Den skreddersydde steinen kostet nesten 40.000 kroner, og var for moren verdt hver eneste krone.

På stjernen bamsen holder, står det «Max, vår modige lille soldat.», etterfulgt av fødselsår og en kjærlig tekst. Og mammaen Jo ble rørt da hun så hvor mange som kom og la gaver ved graven. Men ikke alle ble rørt av den spesiallagde steinen.

Da Maxs fødselsdag nærmet seg, oppdaget Jo til sin forskrekkelse at gravsteinen var fjernet. Hun visste ikke hvorfor, men skulle snart få vite det.

En annen besøkende hadde sendt klager til kirkegården, om at Maxs gravstein var upassende.

«Jeg var helt uvitende om dette. Den ansvarlige kontaktet meg aldri, men det var skulptøren som fortalte at han fikk ordren om å fjerne steinen.» sier Jo, og fortsetter:

«Jeg er opprørt, stresset og sint. Vi har gått gjennom så mye som familie.»

Da nyheten kom ut, kontaktet BBC en talsmann for kommunen, for å få svar på hvorfor steinen ble fjernet. Svaret var:

«Vi har en avtale om hvordan skulpturene på kirkegården skal se ut. Vi ble kontaktet av folk som godkjenner utformingene.»

I det samme intervjuet sa talspersonen at steinhuggeren satte opp gravsteinen uten godkjennelse, da han ikke visste at den ikke passet. Men for å gjøre opp for Maxs mor, skal de nå ha et møte der de diskuterer et nytt design.

Det er helt forferdelig at en sørgende mamma skal miste sønnens gravstein uten å bli informert om det. Det skal ikke skje, uansett om den så er godkjent eller ikke.

Del denne artikkelen hvis du er enig!