13. juli 2024

Hun tror det blir katastrofe når den autistiske sønnen skal klippe håret. Men så gjør frisøren DETTE!

6 år gamle Wyatt har autisme, og nekter å gå til frisøren. Han er nemlig både hypo- og hypersensitiv, noe som betyr at han noen ganger ikke føler smerte, og andre ganger føler uutholdelig smerte bare noen fikler litt med håret hans.

Men det var på tide med en hårklipp igjen. Mammaen Fauve Lafreniere valgte en frisørsalong i den lille kanadiske byen Rouyn-Noranda, og ble ønsket velkommen av frisøren Franz Jacobs. Men det tok ikke lang tid før Wyatt begynte å vri seg i stolen, før han bestemt la seg ned på gulvet. Moren forteller at mange andre frisørbesøk hadde resultert i katastrofe – men Franz hadde ikke tenkt å gi seg.

Med et åpent sinn og litt kjærlighet går det meste. Før Fauve visste ordet av det, hadde frisørn også lagt seg ned på gulvet. Han la seg ved siden av Wyatt, og fortsatte å klippe ham.

«Det fjerner en del tyngde fra skuldrene mine. Vanligvis får frisørene panikk når Wyatt kommer inn, så det var flott å møte Franz.» forteller moren.

Nå strømmer det på med timebestillinger, fra andre foreldre som har barn med spesielle behov.

I et Facebook-innlegg skriver Franz:

«Barbershop’en min ligger i en liten gruveby kalt Rouyn-Noranda i Nord-Canada. Jeg åpnet denne fordi det ikke fantes andre barbershops her, bare frisørsalonger som er helt annerledes.

Wyatt kom hit med moren sin den første uken jeg hadde åpent. Han var det første barnet med spesielle behov her, og jeg fant ut hvordan jeg skulle jobbe med ham ved å komme ned på hans nivå. Øyeblikk som dette betyr utrolig mye for meg. Jeg er veldig stolt av å kunne klippe her, og lokalsamfunnet støtter virksomheten min godt.

Folk kjører opptil 4 timer for å klippe seg her. Vi begynner ofte med å spise søtsaker sammen, mens vi går rundt i lokalet og ser på alt som henger på veggene. Virksomheten er full av gaver vi har fått av kunder. Vi kan også spille noen vinylplater under klippingen. Jeg er vanligvis ikke den som klipper – jeg følger bare barnet. Det tar meg over en time å klippet et barn med spesielle behov. Men det er verdt hvert minutt.»

Etter Wyatts første besøk hos Franz, ble de gode venner – og Franz’ barbershop har blitt den faste salongen for Wyatt.

Nedenfor kan du se en videoreportasje om Wyatt og Franz.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!