Den unge kvinnen ønsker å hjelpe barn med kreft. Da får hun plutselig en UNIK ide!

1263

Holly Christensen fra Alaska i USA jobber som sykepleier, og arbeider daglig med personer med kreft. Men da den 2 år gamle datteren til en venninne av henne fikk den grusomme sykdommen, fikk hun et helt nytt perspektiv på ting.

Den lille jenta mistet rask det fine blonde håret sitt, som følge av den aggressive cellegiftbehandlingen, og ble helt knust – fordi idolet hennes var Disney-prinsessen Rapunzel. Å se den lille jenta så knust var hjerteskjærende for Holly. Dag og natt tenkte hun på hvordan hun kunne hjelpe. Så fikk hun plutselig en fantastisk ide…

Hun laget en parykk til den lille jenta, av myk ull – som så ut som Disney-prinsessens hår. Gleden av den uventede gave var enorm og Holly og mammaen kunne se at den styrket både viljen og humøret hennes.

Kort tid etterpå fikk Holly henvendelser fra andre foreldre som hadde barn med kreft, som også ønsket å gjøre barna hverdag lettere med en slik parykk. Da bestemte Holly og venninnen Bree seg for å starte «The Magic Yarn Project», og begynte å lage parykker på fritiden.

Det var også mange frivillige som ville hjelpe til, blant annet innsatte i fengsel – som nå lager parykker av garn på fritiden sin. Siden starten av prosjektet, har det blitt laget neste 4200 parykker til kreftsyke barn rundt om i verden. Designene er imidlertid ikke begrenset til Disney-prinsesser. De lages også i superhelt-varianter.

Parykkene er gratis, da The Magic Yarn Project finansieres av donasjoner – og fordi Holly, Bree og alle de frivillige synes det er betaling nok å se hvor lykkelige barna blir.

Normalt sendes parykkene ut innen 4 uker etter bestilling, men av og til får de henvendelser fra foreldre som har barn som er svært alvorlig syke. Disse ordrene behandles så fort som overhode mulig.

Det finnes virkelig ikke ord for hvor fantastisk denne ideen er, men bildene sier sitt. Parykkene gir barna glede, håp og styrke, noe de absolutt trenger mye av i den energikrevende kampen mot denne forferdelige sykdommen.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!