Guttene bærer en ensom manns kiste til graven. Så sier de 6 ord som gir alle frysninger!

6736

Seks gutter fra Roxbury Latin Boys-skolen i Detroit i USA, fikk for noen år siden en lekse de sent vil glemme – utenfor klasserommet.

Det var universitetets visepresident, Mike Pojman, som i utgangspunktet tok initiativ til å starte et program for å utdanne studentene, men også gi noe tilbake til samfunnet samtidig.

Guttene stilte opp som kistebærere for en ensom mann som døde uten familie eller venner i livet. Etter at de hadde båret kisten, leste de forskjellige dikt og tekster til mannens ære. De var pent kledd, og virket veldig påvirket av øyeblikket.

«Vår Herre, takk for at du åpnet våre hjerter og sinn for dette fine arbeidet. Vi er her for å ære livet til, og huske Nicholas Miller. Han døde alene uten familie til å støtte ham.» sa en av guttene, før han sa de seks ordene som etterlot alle i tårer:

«I dag er vi familiens hans..»

«Vi er her som hans sønner. Vi føler oss beæret av å stå sammen foran ham nå, og feire livet hans og minnes ham inn i døden hvor sjelen hans nå skal få evig hvile.»

Etter dette fikk elevene et helt nytt perspektiv på både liv og død. Og de var glade for at skolen hadde sendt dem på denne oppgaven.

«Jeg vet at jeg skal tilbake på skolen, og at jeg skal gjøre nye oppgaver og prøver der. Men når du kommer ut av den boblen, får du nye, forskjellige perspektiver på det som er veldig viktig her i livet.» skal en av elevene ha sagt etter begravelsen.

Hør mer om prosjektet i videoen nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!