Han snikfotograferte «benranglet» ved veien. Men når han ser nærmere, innser han at han må bryte alle regler!

252548

Dessverre virker det som antallet hjemløse mennesker i verden stiger. Det finnes mange sårbare mennesker som bor på gaten og tigger for å komme seg gjennom hverdagen.

Hvordan man håndterer dette er selvfølgelig opp til alle og enhver – noen gir penger, noen engasjerer seg i ulike organisasjoner, mens noen ikke gjør noe.

Johnny Servantez var en av mange som valgte å se bort, og nektet å gi penger til tiggere. Helt til han så Johnny Rhodes.

Den hjemløse mannen satt utenfor et loppemarked i Indianapolis, tilsynelatende med stort behov for hjelp. Men han så ikke ut som de andre hjemløse – dette var noe av det verste Servantez hadde sett.

Servantez hadde vanskeligheter med å se hvor ille det faktisk sto til med mannen. Var han bare mager? Var han underernært? Eller var han på grensen til å sulte ihjel?

Han ble så sterkt påvirket av synet at han brøt alle sine egne prinsipper, og gikk bort til ham for å gi ham litt penger.

Så tok han et bilde av mannen, og publiserte det på Facebook-siden sin.

I Facebook-innlegget oppfordret han alle til å stoppe ved loppemarkedet for å gi mannen mat eller penger.

Bildet spredte seg som ild i tørt gress, og endte til slutt opp på skjermen til den siste personen noen kunne forestille seg: Johnny Rhodes’ egen bror.

«Jeg føler meg så forferdelig nå, jeg kan ikke forstå at han lever under disse forholdene, og det gjør meg uvel.» sier broren Danny Rhodes.

Danny hadde ikke sett broren på over 7 år. Etter at moren deres døde, mistet brødrene kontakten.

Da Danny så sin egen bror i denne tilstanden, visste han at han måtte hjelpe. Men Johnny hadde flyttet seg fra stedet der han pleide å sitte.

Men folk i området nektet å la historien ende der. En venn av familien, Amy Renae Smith, opprettet en side der man kunne publisere tips om hvor Johnny var.

Etter mye arbeid og mye om og men, ble Danny omsider gjenforent med broren.

«Han har fått to ordentlige måltider, en varm dusj, noen rene klær, et rom for seg selv med en stor seng, tv, kjøleskap og mikrobølgeovn. Han er trygg og hviler ut.» sier Amy.

Del gjerne den utrolige historien med vennene dine på Facebook!