Barna har ingen til å ta vare på seg når pappaen må i fengsel. Men det har denne kvinnen løsningen på!

2806

Det er ingen land som har høyere innbyggertall enn folkerepublikken Kina. Ifølge estimater fra menneskerettighetsorganisasjoner, blir 4000-8000 personer dømt til døden hvert år i Kina.

Mange av de har barn, men barna som ikke har noen andre til å ta vare på seg, blir etterlatt alene. Avvist av samfunnet for foreldrenes handlinger, og tvunget til å ta vare på seg selv. Men en modig kvinne bestemte seg for å gjøre noe for disse barna.

I Kina er det totalt 46 lovbrudd man kan dømmes til døden for. Drap, voldtekt og smugling og salg av narkotika er noen av de.

Den nå 70 år gamle kvinnen Shuqin Zhang jobbet for regimet frem til 1990-tallet. Frem til 1995 var hun fengselsvakt i et kinesisk fengsel. Det bevitnet der forandret synes hennes på ting.

Hun sa opp jobben for å ta seg av de etterlatte barna til henrettede fanger. Barna til dømte lovbrytere blir avvist av samfunnet, fordi kriminelle egenskaper ifølge tradisjonell kinesisk tro er dypt forankret i genetikk. Så hvis foreldrene er kriminelle, vil barna også bli som dem. Men Shuqin har en annen tro, og bestemte seg derfor for å gjøre noe for disse barna: gi dem et hjem.

Shuqin har tatt hånd om over 6000 barn i sine 9 barnehjem. Sammen med lærere og frivillige, gjør hun alt for de foreldreløse barna. De såkalte «Sun Villages» finansieres utelukkende av donasjoner og fortjenester fra barnehjemmenes egne frukt- og grønnsakshager. I tillegg sørger hun for at barna kan gå på skole.

I dag er 70-åringen kjent som «mor til morderbarn» over hele landet. I 2005 ble hun nominert til Nobels fredspris for arbeidet hun gjør.

Uten Shuqins hjelp, hadde fremtiden vært veldig mørk for disse barna.

Møt denne fantastiske kvinnen i videoen nedenfor, hvor hun forteller om arbeidet hun gjør.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!