22 år gamle Astrid veide 150 kilo. Men se hvordan hun ser ut NÅ, etter å ha gått ned 84 kilo!

62051

Å trives med seg selv og sin egen kropp er et av de første stegene til å leve et lykkelig liv. Selvfølgelig er det opp til deg selv å bedømme hva som er vakkert og ikke, og hvordan du vil forme kroppen din – men overvekt er rett og slett farlig for helsen.

Det kan imidlertid være svært vanskelig å ta tak i livet sitt og forandre situasjonen man har havnet i.

Derfor er det utrolig imponerende å se hva 22 år gamle Astrid Lund Jensen fra Danmark har fått til.

For rundt 1,5 år siden sto hun på badet og skulle veie seg. Hun visste at tallet ikke ville være særlig smigrende, men hun trodde selv at hun veide rundt 90 kilo. Men da hun stilte seg på baderomsvekten, fikk hun seg et sjokk: den viste 150 kilo.

Da bestemte hun seg for å gjøre om på livet sitt.

Hun begynte å trene og spise sunt, og viste at hun har en vilje av stål – hun var fast bestemt på å endre livssituasjonen sin.

Frem til i dag har hun gått ned hele 84 kilo!

Siden hun gikk ned så mye i vekt på så kort tid, fikk hun store mengder overflødig hud som følge av den ekstreme transformasjonen.

På Instagram-kontoen sin viser hun bilder fra sin reise. Der er hun en stor inspirasjonskilde til sine 5000 følgere.

Allerede i 3. klasse begynte Astrid å utvikle en livsstil som til slutt skulle føre til overvekten.

«Jeg var ikke et slankt barn, men jeg var heller ikke overvektig. Jeg tror det begynte å gå galt da jeg begynte å få penger til godteri og slikt. Jeg løy til foreldrene min om hvor mye jeg spiste og hva jeg spiste. Jeg brukte mat til å kompensere for følelsene jeg hadde. På videregående skole ble det enda verre, med alkohol. Vi begynte å dra ut på byen ofte.» forklarer hun.

Alle de ekstra kiloene hun la på seg hvert år førte etterhvert til kraftig overvekt. Hun visste selv at hun led av fedme, men det var først da hun stilte seg på vekten at hun innså alvorligheten.

En kombinasjon av sunn mat og trening 6 dager i uken ga resultater – måned etter måned.

Men det eneste alternativet for å kvitte seg med all den ekstra huden hun hadde igjen etter vekttapet, var kirurgi. Den første operasjonen ble gjennomført våren 2017, hvor legene fjerne 3 kilo hud fra magen hennes.

Selv sier hun at hun gjerne vil fjerne mer hud, men hun er likevel stolt av hvordan hun ser ut:

«Jeg synes ikke løs hud er den ‘stygge siden’ av vekttap, fordi det er en del av å gå ned i vekt. Jeg har et godt forhold til kroppen min nå.» sier hun.

For Astrid har det alltid vært en selvfølge å være åpen om kampen mot vekten, og alt som hører til.

Forhåpentligvis kan denne modige jenta inspirere mange flere med bildene og historien sin.

Del artikkelen hvis du også mener at Astrid fortjener en stor applaus for innsatsen!