7-åringen ble kalt «monster» og ville begå selvmord. Da gir pappaen mobberen en lekse han aldri vil glemme!

4026

Hvor lenge skal vi tolerere at barn og unge utsettes for mobbing helt til de vurderer å ta sitt eget liv?

Hat, hån og trusler har fulgt 7 år gamle Jackson Bezzant hele livet. Han kan ikke engang spise frokosten sin på skolen uten at de eldre guttene trakasserer ham. De kaller ham ting som «monster» og «ekkel».

Dan, Jacksons bekymrede far, fikk tårer i øynene da han fikk høre dette.

Dette er Jackson Bezzant, en ung gutt som snart fyller 8 år. Jackson ble født med Treacher Collins syndrom, som mer eller mindre fører til misdannelser i ansiktet. Hørselen og synet hans har også blitt sterkt redusert som følge av syndromet.

Som du sikkert forstår, har denne lille gutten gjennomgått mye i sitt unge liv.

Nylig fikk Jacksons far forferdelige nyheter:

En morgen på skolen, hadde flere av de eldre guttene mobbet Jackson. De kalte ham «monster» og mange andre stygge ting. Dessverre er dette noe som skjer kanskje ofte. Til og med voksne folk kan være forferdelige mot 7-åringen.

«En gang vi gikk forbi en kvinne, hørte jeg henne si: ‘Så du den lille guttens ansikt?!’.» forteller Dan.

Dan bestemte seg for at nok var nok. Han skrev et Facebook-innlegg om hendelsen på skolen, med kraftige og skremmende ord:

«Hjertet mitt er i biter nå… Det kjennes ut som at sjelen min er revet ut av brystet mitt. Denne vakre unge mannen, min sønn Jackson, må gjennomgå mobbing og stygge kommentarer som jeg aldri har sett maken til. Han kalles stygg, misfoster og monster på daglig basis av medelevene på skolen. Han snakker om selvmord. Han er ikke engang 8 år gammel! Han sier han ikke har noen venner og at alle hater ham. De andre barna kaster ting på ham, og dytter ham mens de roper stygge, grusomme ord… Vær så snill og se for deg hvis dette hadde vært ditt barn. Ta deg tid til å lære barna deres om funksjonshemninger og spesielle behov. Snakk med dem om medfølelse og nestekjærlighet. Jackson lider av Treacher Collins syndrom. Søk det gjerne opp og lær om det. Han har gjennomgått skremmende kirurgi, og har mange operasjoner i vente. Uansett, jeg kunne ha fortsatt… Men vær så snill, opplys barna deres. Vær så vennlig og del dette. Dette bør ikke skje. Ikke med noen.»

Dan hadde aldri forventet at innlegget hans skulle spre seg så raskt og så langt som det gjorde.

Nå har de andre barna på Jacksons skole kommet bort til ham og familien hans – de vil bli venn med Jackson, og beskytte ham fra alle mobberne.

Dan påpeker også at han ikke vil klandre lærerne på skolen. I stedet sier han at ansvaret ligger hos foreldrene, som skal lære barna sine respekt, godhet og aksept.

«Jeg vil at foreldre skal se innlegget mitt og føle min hjertesorg.» sier han. «Vær så snill, lær barna dine at mobbing ikke er greit!»

Dan sier også at Facebook-innlegget hans hjalp han og Jackson med å komme i kontakt med andre familier i området, som også har barn med Treacher Collins syndrom – og de planlegger nå å møtes!

Dan har helt rett. Ingen skal måtte gjennomgå det Jackson har opplevd, uansett alder, utseende eller tilstand.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!