Den 9 år gamle jenta kunne ikke opereres mer. Men nå rører bildene av kroppen hennes tusenvis av hjerter!

6068

Ord kan virkelig være sårende. Det er det få som vet like godt som Rebecca Dann. Siden barndommen har den 22 år gamle jenta fra England blitt utsatt for mobbing, bare fordi hun ser annerledes ut.

Rebecca lider av kyphoscoliosis – en sykdom som forårsaker en kraftig krumning av ryggraden. Når Rebecca ble diagnostisert med sykdommen i en alder av 4 år, visste hun ikke hva det ville bety for resten av livet hennes. I tillegg til den alvorlige fysiske fuksjonsnedsettelsen, fikk den psykiske helsen hennes gjennomgå av de andre barna på skolen, som lo av henne.

Sykdommen preget hele barndommen til Rebecca. En operasjon ville være for farlig, fordi jenta var for tynn. Og som om det ikke var vanskelig nok, ble Rebeccas tilstand forverret da hun var 9 år gammel. Krumningen av ryggraden begynte å presse på viktige nerver, som medførte at hun måtte sitte i rullestol.

Men til tross for alt dette, ville ikke Rebecca la sykdommen stoppe henne. Etter skolen begynte hun å følge drømmen sin om å bli fotograf, og begynte på et kunststudie i byen Farnham. Som student der, hadde hun satt seg ett hovedmål: å forandre samfunnets foraktige og uvitende syn på funksjonshemmede. Og det oppnådde hun i et fantastisk bildeprosjekt, hvor hun setter seg selv i midten.

Under prosjektnavnet «I’m Fine», viser hun kroppen sin i flere bilder, akkurat som hun er – uten å skjule ryggen sin.

«Opprinnelig ønsket jeg å belyse spørsmålet om dating med funksjonshemning, men det ble etter hvert om til et prosjekt om hvordan jeg aksepterer meg selv.» sier den talentfulle artisten.

«Det handler også om å endre den generelle oppfatningen av skjønnhet og uførhet, og å si til folk at: Jeg har det bra.»

Med de ærlige og uttrykksfulle bildene deltok hun i en fotokonkurransen med tittelen «En verden av urettferdighet». Rebecca vant førstepremien og hjertene til uttaliige mennesker med sitt inspirerende prosjekt. Selv den fremtredende fysikeren Stephen Hawking hyller studenten for sin modige bildeserie.

«Ikke døm meg bare for ryggen min.» sier Rebecca. «Jeg er akkurat som deg!»

Med sin kamp mot menneskers overfladiske oppfatning av skjønnhet, treffer hun mange rett i hjertet.

Del gjerne artikkelen for å hylle denne jenta du også!