Denne skolen tar tilbake en gammel teknikk for å straffe ulydige elever. Hva synes du om dette?

2424

Denne uken ble en gammel tradisjon gjenopptatt, som jeg tror mange av oss aldri hadde forventet å se igjen.

Den amerikanske delstaten Texas har nemlig bestemt seg for å gjeninnføre disiplinering av ulydige elever ved hjelp av en treåre. Tanken er at elever som ikke oppfører seg bra skal bli slått.

Innføringen av straffen har skapt kontrovers – noen er glade for at den er tilbake, mens andre er helt mot det.

Three Rivers Independent School i Sør-Texas er den første skolen som har gitt lærerne sine disse treårene, da de mener dette er den beste måten å disiplinere barna til å gjøre det bedre på skolen.

Ifølge American Web Media, er mange av elevenes foreldre fornøyde med at dette gamle tiltaket er tilbake. De hevder at det kan være mer effektivt å straffe barn som ikke oppfører seg på denne måten.

For de foreldrene som ikke er særlig begeistret for det derimot, er det mulig å melde seg ut. Skolen og staten er klare over at mange foreldre ikke er komfortable med denne metoden.

«Hvis foreldrene ikke liker det, er det ferdig diskutert.» sier tilsynshavende Mary Springs til American Web Media.

Og det er helt klart at det er uenigheter om temaet, i staten, landet og hele verden.

Den amerikanske utenrikssekretæren John B. King har vært en fast motkjemper. En av grunnene er at det statistisk sett påvirker svarte barn mer enn hvite.

Men Andrew Amaro fra Three Rivers Independent School er begeistret. Han forteller American Web Media hvor effektivt det var for ham som barn:

«Det fungerte umiddelbart for meg. Jeg visste at hvis jeg havnet i trøbbel med en lærer eller oppførte meg respektløst, uansett hva det var, ville jeg bli straffet.»

Vi vil gjerne vite hva du synes om dette. Er dette greit, eller er det et skritt i helt feil retning?

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!