Når sykepleieren ser disse to babyene, tar hun umiddelbart en avgjørelse. Det angrer hun ikke på i dag!

5000

Det er ikke mange som har like stort mot og hjerte som 58 år gamle Linda Trepanier fra den amerikanske delstaten Minnesota.

Hun tok en gigantisk beslutning, som ikke bare påvirket hennes eget liv.

Hun bestemte seg for å adoptere babyene Matthew og Marshall, selv om hun hadde tre voksne barn fra før. Men det var noe veldig spesielt med de to nykommerne.

Matthew og Marshall lider av Pfeiffer syndrom type 2, en sjelden arvelig sykdom, som fører til misdannelser av kraniet og ansiktet – men armer og føtter påvirkes også.

Guttene ble operert da de enda var i morens mage, for å forme kraniene deres slik at hjernen fikk bedre plass å vokse på. Men de biologiske foreldrene deres ble ansett som ute av stand til å ta vare på barna.

Linda, som jobber som sykepleier, møtte Matthew og Marshall på sykehuset hun jobber på. Sosialkontoret spurte om hun var villig til å adoptere en av de, men hun ville ikke separere de.

«Da jeg så tvillingene for første gang, tenkte jeg: de er de mest sjarmerende små skapningene jeg har sett. De hadde så store hoder og små kropper.» sier Linda.

Men tvillingene var skjøre. Begge måtte ha tuber for å puste, og rullestol for å komme seg fra A til B. I tillegg hadde de dårlig syn.

De er også utsatt for andre sykdommer. Selv vanlige forkjølelser kan være dødelige. Men Linda er sykepleier, og forberedt på alt. Siden 1986 har hun tatt vare på 16 fosterbarn.

«Som liten jente ønsket jeg alltid å bli sykepleier, og ta vare på babyer og barn. Det har alltid vært min lidenskap.» sier hun.

«Det krever mye arbeid, men det er også mye moro – og de er så glade! Hvis en av de ler, ler den andre også, automatisk.»

Få med deg hele historien i videoen nedenfor.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!