Tenåringsjenta begynte plutselig å hamstre tamponger. Men VENT til moren avslører årsaken!

7026

Enkelt temaer er litt tabu, og snakkes sjelden om åpent. Våre toalettvaner er ett eksempel, sexlivene våre et annet, mens ting hygieneprodukter som tamponger også kan være et slikt tema.

Da 14-åringen Lily Alter skulle skrive en oppgave på skolen, bestemte hun seg for å ta for seg et tema som hun mener vi alle bør kunne snakke om uten å skjemmes: kvinners hygiene.

Men det var ikke alt. Jo mer Lily gravde i temaet, desto mer skjønte hun hvilken byrde det var for mange kvinner – og snart fikk hun en ide som strakte seg langt utenfor klasserommets fre vegger.

Det var da engelsklæreren ved Oak Park River Forest High School i Chicago ba elevene sine om å skrive et essay om sosiale problemer at Lily Alter startet prosjektet sitt.

«Jeg tenkte på hjemløshet, på kvinners rettigheter, og jeg ønsket å kombinere det på en måte som faktisk kunne hjelpe folk.» forklarer Lily

Da hun begynte å se nærmere på temaet, gjorde hun en grusom oppdagelse: mange hjemløse kvinner blir tvunget til å velge mellom mat, tak over hodet, eller gode helse- og hygieneprodukter.

14-åringen bestemte seg derfor for å ta prosjektet et skritt lengre enn å bare skrive oppgaven.

Hun begynte å samle inn tamponger og andre små, praktiske ting – som hun deretter pakket sammen til små hygienepakker.

«De inneholder tilstrekkelig med forsyninger til en menstruasjonssyklus.» sier hun.

Disse pakkene tok hun med seg ut på gaten, og delte de ut til hjemløse kvinner. Den uselviske innsatsen sjokkerte ikke bare læreren, men hele byen. Snart begynte folk å donere penger til prosjektet hennes, og det tok ikke lang tid før hun hadde fått inn hele 25.000 kroner!

«Med pengene jeg har fått inn, kan jeg nå kjøpe et helt års forbruk av hygieneprodukter til herbergene i Chicago.»

En liten ide kan virkelig bli til noe stort.

Nedenfor kan du se en nyhetsreportasje om Lily og det fantastiske prosjektet hennes.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!