Legene ga ikke engang den lille jenta et år å leve. Men SE på henne nå!

184740

Dagen lille Charlotte ble født, var like vakker som den var skremmende for foreldrene Emma og Scott Garside fra Withernsea i England.

Charlotte ble født med en ekstrem form for kortvoksthet. Da hun ble født var hun vare 25 centimeter lang, og veide under en kilo. Hun så ut som en skjør liten dukke.

Legene var ikke særlig optimistiske. De fortalte foreldrene at hun mest sannsynlig ikke ville leve til sin første fødselsdag engang.

Mammaen Emma fant ingen babyklær som passet til datteren, og måtte kle henne i dukkeklær. Emma og Scott måtte lage egne bleier til den bittelille babyen.

«Det var mange usikkerheter, men Charlotte har en tendens til å overraske.» sier Emma.

Og rett hadde hun. Charlottes første fødselsdag kom, og hun levde fortsatt i beste velgående. Hun er livlig og munter.

Selv om jenta har en rekke alvorlige helseproblemer, som f.eks. svekket immunforsvar og cyster på leveren, smiler hun bredt.

Hennes eldre søstre, Chloe, Sabrina og Sophie vet godt at Charlotte er mye sterkere enn hun ser ut til.

«Hun ser ut som en dukke, men hun er så mye mer. Hun elsker å løpe gjennom huset, og å bli kastet opp i luften.» sier Chloe stolt. «Når folk ser henne for første gang, er de redd for å ødelegge henne – men hun er en ekte fighter, og sitter ikke stille i et eneste øyeblikk.»

I dag er Charlotte 5 år gammel. Hun er bare 68 centimeter høy – mindre enn kosebamsene sine, og familiens katt. Og hun veier mindre enn 5 kilo. Hun regnes som det minste barnet i verden.

Den lille jenta hadde nylig sin største dag: hennes første skoledag.

«Hun er liten, men har en sterk personlighet og ønsker å gjøre alt alle andre 5-åringer gjør.» sier mammaen Emma.

Men foreldrene hadde selvfølgelig sine bekymringer:

«Jeg var redd for at de andre barna ville såre henne, men hun har sin egen omsorgsperson som tar vare på henne, og hun er ikke så skjør som man skulle tro.» sier Emma.

«Hun stortrives, og kan ikke vente til å se hva neste skoleår bringer!» smiler moren.

For en fantastisk liten jente!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!