De boret gjennom babyens hjerte i livmoren. Ved fødselen, blir alle sjokkert over hvordan han ser ut!

130661

For et kjærestepar er det få ting som er vakrere enn fødselen av det første barnet. Christopher Havill og Kristine Barry var like lykkelige som alle nybakte foreldre da de holdt sønnen sin i armene for første gang – men bare noen uker før så skjebnen utrolig mørk ut. Babyen deres var alvorlig syk.

En ultralydundersøkelse avslørte at fosteret hadde to alvorlige misdannelser, som gjorde at hjertet hans ikke pumpet nok blod til resten av kroppen. Legene hadde allerede begynt å forberede seg på det verste.

For å redde livet til Christopher og Kristines første baby, måtte legene ty til drastiske tiltak: de måtte operere fosterets hjerte i morens livmor. Slike operasjoner blir utført oftere og oftere, men innbærer en enorm risiko.

Under operasjonen brukte kirurgen et såkalt fetoskop, som penetrerte babyens hjerte skapte en forbindelse mellom arteriene. Men selv om operasjonen gikk bra, var det ingen garanti for at gutten ville overleve fødselen.

Men heldigvis gikk alt bra. Den 23. mars kom lille Sebastian til verden gjennom keisersnitt. Han ble riktignok født fire måneder for tidlig, men alt gikk bra til tross. En uke etter fødselen gjennomgikk han en ny operasjon, som fjernet hjerteproblemet for godt.

Nå er Sebastian fem måneder gammel, og fortsatt på bedringens vei. Hjertet hans må undersøkes med jevne mellomrom, men det er en liten pris å betale for at han skal forbli frisk.

Legene utførte virkelig et mirakel. Uten den kompliserte operasjonen i livmoren, hadde han sannsynligvis ikke overlevd sin egen fødsel. Men til tross for den vanskelige starten på livet, har Sebastian nå et langt og sunt liv foran seg.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!