15. juli 2024

Gutten mister drikken sin i butikken. Men når kassereren ser hvordan faren reagerer, tar hun opp telefonen!

Som foreldre kan det ofte føles som om man navigerer seg rundt i mørket. Du har ingen anelse om hvordan du skal håndtere de mange påfunnene og utbruddene til barna, eller hvilken taktikk du skal bruke for å oppdra barna dine på best mulig måte.

Men noen ganger kan man få seg en liten oppvekker, takket være noen andre. En annen foreldre som kan dele sitt perspektiv, når man kanskje har mistet befatningen og reagert litt for fort.

Moren Kalynne Marie fikk en slik oppvekker en dag, da hun tilfeldigvis overhørte samtalen mellom en far og en sønn, etter at gutten hadde mistet en gigantisk drink på gulvet i en butikk.

Ifølge Kalynne var gutten 6 eller 7 år gammel, og sølte drikken sin over hele gulvet og bordet. Enhver foreldre hadde sikkert blitt frustrert – men gutten så på faren sin og ba om unnskyldning.

Istedet for å bli sint, svarte faren rolig:

«Du, sånne ting skjer. Vi går og henter servietter, så skal jeg vise deg hvordan du vasker opp.»

De gikk og hentet servietter, og når de begynte å tørke opp, sa faren til sønnen:

«Du kommer til å være menneskelig så lenge du lever, og du har en så smart hjerne at det er viktig at du lærer deg å bli bevisst på hva du gjør. Så neste gang, vær mer oppmerksom på omgivelsene, slik at slike ting ikke skjer igjen. Ulykker kan forebygges, men det er fortsatt helt greit hvis de oppstår. Så lenge du tar ansvar for feilene du gjør, er det alltid mulig å rydde opp.»

Kalynne ble rørt av måten faren reagerte på, og hva han fortalte sønnen sin. Da hun senere ble sittende ved siden av de to, hørte hun at faren fortsatte:

«Jeg vet at store floker kan være overveldende, og du føler kanskje at du ikke klarer å rydde opp i de, men det er alltid greit å be om hjelp. Det er ikke noe problem å spørre om hjelp hvis du trenger det.»

Kalynne tok til seg hvert eneste ord faren sa til sønnen sin – og hun ble så imponert at hun tok frem telefonen og skrev ned alt han hadde sagt.

En fantastisk påminnelse om at det kan være greit å puste ekstra dypt inn, og reflektere over hva vi ønsker å lære barna våre. Det er greit å gjøre feil, men det viktigste er å ta ansvar for det, og rydde opp i rotet – uansett hva det måtte være.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!