Jenta trodde først at det bare var et blåmerke hun hadde på benet. Så rammer tragedien!

5351

Siden hun var et lite barn, hadde Gabi Shull drømt om å stå på scenen som en ballerina. Men allerede da hun var 9 år gammel, så drømmet ut til å falme bort for alltid.

I 2011 oppdaget hun noe som så ut som et blåmerket på det ene kneet sitt – men det skulle senere vise seg å være noe mye verre.

Jentas kne ble ikke noe bedre, og familie valgte derfor å ta henne med på sykehuset – og der fikk hun den knusende diagnosen: Gabi hadde beinkreft og legene måtte amputere det ene benet hennes.

Foreldrene ble så sjokkert at legen måtte gjenta diagnosen flere ganger. De ville ikke det. Selv var Gabi så ung at hun ikke skjønte helt hva som foregikk.

«Noen ganger skjer det dårlige ting med gode mennesker.» forklarte moren til henne.

Men legene kom med et forslag.

De utførte en komplisert operasjon på Gabi, og satte på henne en protese. Under operasjonen ble hele benet hennes snudd 180 grader, for at ankelen hennes skulle være mest mulig bevegelig. Så satte de på protesen.

Ifølge legene, kunne Gabi nå se frem til dansing og andre aktiviteter igjen. Og hun var fast bestemt på å realisere drømmen sin. Med en utrolig viljestyrke, begynte hun å trene. Det tok et helt år før hun fikk til å gå ordentlig på protesen, fordi leddene var veldig stive. Men den unge jenta ga ikke opp, og kjempet videre.

Og hun skulle bli belønnet for utholdenheten sin. I dag danser hun elegant på tå, som en ekte ballerina. Både på ballettskolen og på scenen. Hvem hadde trodd det?

Jenta har inspirert mennesker over hele verden, og imponert som både ballerina og som talsperson for organisasjonen The Truth 365, som arrangerer holdningskampanjer og gir en stemme til barn som lider av kreft. Hun gir mange andre pasienter mot til å fortsette kampen, for de som ser henne danse glemmer fort at hun har en protese.

Gabi er stolt av seg selv, og hun har lagt store planer for fremtiden: hun ønsker å bli forsker. Drømmen er å finne en kur for beinkreft, slik at ingen andre må oppleve det hun gikk gjennom.

Stå på, Gabi!

Del gjerne den utrolige historien med vennene dine på Facebook!