17-åring slo av mobiltelefonen og hoppet foran toget. Måneder senere forteller moren om ÅRSAKEN!

11648

Felix Alexander fra Worcester i England, var bare 17 år gammel da han hoppet foran et tog i april i fjor – og tok sitt eget liv.

Den sjenerte gutten så ingen annen utvei for seg selv, etter at han de siste 7 årene av sitt liv ble satt på en endeløs ildprøve.

Helvetet startet i 2009, da Felix på skolen innrømte at foreldrene hans ikke ville la ham spille tv-spillet «Call of Duty: Modern Warfare 2». Utløseren var uskyldig, men konsekvensene ble forferdelige.

Innrømmelsen førte til at klassekameratene mobbet ham – både på skolen og på internett. Til slutt ble det så knusende at gutten ikke lenger klarte å ignorere de konstante ydmykelsene og ertingen.

Etter selvmordet skrev Lucy Alexander, Felix’ mor, et brev til offentligheten. Hun ville at alle skulle vite hva som tok livet at sønnen, og oppfordret alle til å gripe inn hvis de oppdaget at noen ble mobbet.

Hun skrev:

«Den 27. april 2016, tok vår nydelige gutt sitt eget liv. Han bestemte seg for å gjøre det, fordi han ikke så noen annen vei ut. Selvtilliten hans var helt knust, etter å ha blitt mobbet av elevene på skolen i årevis.

Det begynte med uhøflighet og isolering fra sosiale aktiviteter, også spredte mobbingen seg til internett og sosiale medier. Folk som aldri hadde møtt Felix, mobbet ham på sosiale medier. Han ble ansett som den «mest forhatte» gutten på skolen, noe som gjorde det veldig vanskelig for ham å finne nye venner.

Mobbingen påvirket hans akademiske prestasjon, og hver skoledag var tortur for ham. I sjette klasse sluttet han, og begynte på en ny skole. Han var ulykkelig, men også redd og usikker på den nye skolen.

Han fikk seg noen nye venner på den nye skolen, og lærerne syntes han var smart, snill og godhjertet. Men han psyken var så hardt skadd av mobbingen og isoleringen, at han ikke var i stand til å se hvem som faktisk brydde seg om han.

Jeg skriver ikke dette brevet for å få sympati, men det finnes så mange barn som Felix, og vi må være klar over grusomhetene i verden vi lever i. Jeg vil be barn om å ALLTID være vennlig, og ikke bare stå å se på når noen blir mobbet.

Vær den ene personen som stiller seg mot grusomhetene. Du vil aldri angre på å være en god venn. Mobbing blir bagatellisert som «småerting», og fordi man ikke kan se skaden ord gjør gjennom sosiale medier, er det mange som ikke er klar over hvor sårende det faktisk er.

Ikke alle barn er skyldige i å mobbe noen på nett, men det hjelper ikke å stå på sidelinjen og ikke si noe.

Jeg må også be lærere om å være oppmerksomme på tegn til mobbing. Dårlige karakterer og problematisk atferd kan være tegn på at et barn roper etter hjelp. Lytt til foreldre når de rapporterer problemer, og se nærmere på barnas sosiale atferd.

Til slutt må jeg også gi foreldre en beskjed: Vær så snill og følg med på hva barna deres gjør på internett. Finn ut hvilke plattformer de er på, og sørg for at de er snille med hverandre. Ingen liker å tro at sine egne barn er grusomme, men jeg ble sjokkert av alle de «snille» barna som var ansvarlige for Felix’ pine.

Det er enkelt å si: «Hvorfor ikke bare blokkere de? Du trenger ikke å lese det de skriver!» – men det er slik unge mennesker kommuniserer i dag.

Det skjedde noen ganger at vi fjernet all form for sosiale medier for Felix, fordi smerten det påførte han var så forferdelig. Men dette isolerte ham bare mer, og for han føltes det mer straff enn beskyttelse.

Følg med på Twitter, Instagram, Snapchat, Googlechat og Facebook. Hjelp barna å forstå at de ikke skal skrive noe som folk ikke vil lese.

Vi har et felles ansvar. Vi må forhindre at flere unge liv går tapt som følge av mobbing. Vær snill med hverandre, for man vet aldri hvordan en person har det innerst inne. Livene våre ble knust av tapet av vår elskede sønn. Vær så snill, ikke la det skje med flere familier!»

Det er for sent for Felix, men morens beskjed er klar og tydelig.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook!