Han ble fengslet i 17 år for et ran. Men når politiet ser DENNE mannen, innser de feilen de har gjort!

1940

Sendt på 90-tallet, var en gjeng unge rusmisbrukere på utkikk etter stoff i Kansas City, USA. De fant en mann ved navn Ricky, som sa at han kunne skaffe dem hva som helst – men ingen av de hadde penger.

De kjørte til en lokal matbutikk sammen. Ricky hoppet ut av bilen, og prøvde å stjele vesken til en forbipasserende kvinne. Men kvinnen klamret seg fast, og Ricky fikk bare med seg mobiltelefonen hennes. Han løp tilbake til bilen, også kjørte de avgårde.

Heldigvis var det et vitne til stede, som noterte registreringsnummeret på bilen, og umiddelbart varslet politiet.

Da politiet fant bilens eier, erkjente han med engang hva som hadde skjedd, og oppga Rickys navn. Da begynte politiet å lete etter ham, og vitnet ga en beskrivelse av ham.

Politiet fant Richard Jones, men han nektet for å ha gjort noe galt. Han forklarte at han hadde vært hjemme med kjæresten og familien sin. I tillegg var det ingen DNA-spor eller fingeravtrykk som kunne koble han til ranet. Likevel ble han dømt til 19 år i fengsel.

Men selv i fengselet, fortsatte han å nekte på at det var han. Det var først flere år senere at han hørte om en mann i Kansas City, som lignet veldig på ham. Da tok han kontakt med en organisasjon som jobber med å avdekke juridiske feil. Og riktignok klarte de å spore opp Richards dobbeltgjenger.

Richards dobbeltgjenger, også kjent som Ricky, hadde aldri innrømmet at det var han som sto bak ranet, men hadde likevel havnet i fengsel for ran, besittelse av narkotika og seksuelt overgrep.

Richards rettssak ble gjenopptatt, med nye bevis og bilder. Tidligere vitner ble avhørt igjen, men denne gangen var de ikke 100 prosent sikker på at Richard var riktig mann.

Retten konkluderte med at det var Ricky, Richards dobbeltgjenger, som egentlig sto bak forbrytelsen – og Richard slapp ut av fengsel, etter 17 år.

Nå vil Richard bare tilbringe tid med familien sin, og starte livet på nytt. Og for å hjelpe ham på veien, har familien startet en innsamlingsaksjon for ham.

Når du ser Richard og Ricky ved siden av hverandre, er det ekstremt vanskelig å se forskjell på de. Det er likevel hårreisende at de fengslet feil person, uten fast bevis – kun basert på vitneforklaringene.

Heldigvis ble feilen avdekket, selv om det skjedde 17 år for sent. Forhåpentligvis har ikke fengselsoppholdet satt for dype spor i Richard, slik at han snarest mulig får tilbake det normale livet sitt.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!