Gutten uten ansikt forlot landet sitt i 2 år. Når han kom tilbake, kunne INGEN tro sine egne øyne!

6957

Yahya El Jabaly er en 3 år gammel gutt som bor sammen med familien sin i Tanger, Marokko. På grunn av komplikasjoner under svangerskapet, vokste ikke beinene i ansiktet hans riktig sammen, så han mangler store deler av ansiktet.

Yahya har ingen øyne, ingen overkjeve, og istedet for nese, har han bare et hull midt i ansiktet.

Hver deg bringer nye utfordringer for Yahya og familien. Han er ikke bare blind – han kan heller ikke snakket. Det gjør det svært vanskelig for ham å leke med andre barn. For å unngå at folk stirrer, pleier foreldrene å dekke ham til når de er ute.

I flere år prøvde de å finne en lege som kunne operere gutten, men alt virket håpløst. Alle legene sa at risikoen var for høy, og at Yahya kunne dø. Men selv uten kirurgi lever han farlig, fordi det er så mye åpent vev og han er alltid i fare for å få alvorlige infeksjoner.

Men så tok ting en uventet vending: Yahyas far publiserte et bilde av sønnen på Facebook, og den marokkansk kvinne bosatt i Australia tok kontakt med familien.

Kvinnen het Fatima Baraka, og hadde nylig bekjempet brystkreft. Nå ønsket hun å hjelpe Yahya og familien.

Fatima tok kontakt med den anerkjente australske kirurgen, Tony Holmes, som gikk med på å operere Yahya.

«Jeg er overbevist om at det er en rettighet for enhver person å se normal ut, og leve et normalt liv.» sa Dr. Holmes før prosedyren.

Men Fatimas hjelpende hånd stoppet ikke der. Hun betalte for fly og overnatting for Yahya og familien, og samlet inn midler for å finansiere operasjonen. Og i Melbourne fikk Yahra møte sin reddende engel for første gang.

Den lille gutten måtte gjennom en rekke undersøkelser, for å finne ut om han faktisk kunne overleve operasjonen. Heldigvis besto han alle testene, og snart var alt klart for operasjonen.

Dr. Holmes planla å slå sammen de to halvdelene av guttens hodeskalle, og forme en nese. Og siden stemmebåndet hans var velfungerende, var det også en sannsynlighet for at han ville være i stand til å snakke.

«Min største bekymring er om han er sterk nok for kirurgi. Vi vet ikke nøyaktig hvor sterk sirkulasjonen hans er, og hvordan hjernen hans fungerer.» sa Dr. Holmes før operasjonen.

Den første operasjonen tok 20 timer, hvor Yahyas nye ansikt ble formet.

Men operasjonen var en stor suksess, og etter 18 lange måneder i Australia, kunne gutten reise hjem med familien sin.

Det gjenstår fortsatt noen små inngrep, men livet har allerede blitt både enklere og bedre for Yahya og familien. Takket være en meget sjenerøs kvinne på den andre siden av kloden, og en begavet kirurg.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!