Når den tatoverte kvinnen får høre DETTE, eksploderer hun på Facebook. Og det er forståelig!

2069

Gylisa Jayne fra Cornwall i England er den stolte mammaen til 2 år gamle Lily. Hun blogger om gledene og sorgene hun får som forelder – livet til en mamma eller pappa er tross alt ikke bare en dans på roser.

En dag hørte hun en kvinne si at hun ikke syntes Gylisa var «typen som kunne være mor».

Til å begynne med trakk hun bare på skuldrene og ignorerte det. Men hun klarte ikke å glemme ordene, og hvor uenig hun var. Derfor sprek hun dette innlegget på Facebook:

«Begrepet ‘mor’ er en stereotypene vi har i våre sinn.» skriver hun.

«Mødre skal ofre alle aspekter av sin personlighet, for å oppfylle sin rolle. Mødre kan ikke ha råd til dyre vesker og manikyr. Mødre kan ikke ha tatoveringer, farget hår eller piercinger. Mødre kan ikke ha en fargerik fortid, og det forventes at de skal glemme hele identiteten sin for å oppdra barna sine.

Men hvordan skal vi oppdra barna våre effektivt hvis vi ikke har opplevd litt selv først?

Uten å navigere meg selv gjennom mine egne problemer og utfordringer, hvordan skulle jeg da ha hjulpet noen andre med det?

Når vi blir mødre, er det ikke fordi vi har så fryktelig lyst til å tørke noen andre i rumpa. Det er fordi vi vil legge til noe til livet vårt – og se barna vokse.

Det er kanskje fordi vi etter alt vi har vært gjennom, endelig føler at vi har funnet litt stabilitet – og det å ha en egen familie får oss til å føle oss mer plantet på jorda.

Morskap er ikke en eksklusiv klubb som man bare kan bli med i hvis man ser ut eller oppfører seg på en spesiell måte.

Klubben er full av kvinner som alle har sine egne liv og fargerike historier fra fortiden.

Kvinner av alle typer, bakgrunner og opphav.

Kvinner som banner, og kvinner som ikke banner. Kvinner som er oppriktige, og kvinner som driter i hva du synes…

Så jeg passer kanskje ikke inn i noen andres forventning er til hvordan en mor bør være, men datteren min mener at jeg gjør en ganske god jobb!»

Morskap er, som Gylisa forklarer, ikke en eksklusiv klubb der alle medlemmene må se like ut og ha de samme tankene. Mødre finnes i utallige forskjellige farger, fasonger og aldre, alle med forskjellige historier og lærdommer fra fortiden.

Del gjerne artikkelen hvis du er enig i det Gylisa forteller her!