Jenta ble nektet sitteplass på bussen, på grunn av utseendet sitt. Da reagerer denne mannen!

7535

Bror Alexander Åmot satt på bussen mellom Mørkved og Bodø, da to jenter i tiårsalderen steg på.

Den ene spurte om hun kunne sitte ved siden av ham, og den andre gikk videre for å lete etter et annet ledig sete. Da fant hun et sete ved siden av en kvinne i 50-årene, men hun hadde vesken sin i setet. Jenta spurte om hun kunne sitt der, men da fikk hun et uhyggelig svar:

«Mine skattepenger går til at slike som deg skal få gratis buss. Og da får du jammen meg stå.»

Bror kunne ikke tro det han hørte. Kvinnen nektet å la jenta sitte, fordi hun var mørkhudet. Det opprørte ham. Han spurte kvinnen om hun hadde kjøpt en ekstra billett til veska si, noe hun selvfølgelig måtte svare nei på. Deretter reiste han seg, og tilbød jenta setet sitt. Så gikk han bort til kvinnen:

«Nå kan du flytte veska di. Jeg har betalt like mye for min billett som du har, og jeg vil ha en sitteplass. For jeg oppfyller vel dine krav til sitteplass?»

Kvinnen ble sittende å stirre på Bror – som til slutt løftet veska hennes, la den i fanget hennes, og satte seg ned i setet.

For å vise flere at slikt ikke er akseptabelt, delte Bror historien på Facebook:

Vi trenger flere mennesker som Bror. Diskriminering som dette skal ikke skje, ikke i vårt land eller noen andre steder. Ikke vær redd for å si ifra hvis du legger merke til noe lignende.

Del gjerne artikkelen for å hylle Bror og hans inngripen!