På dagtid er disse to guttene helt normale. Men når solen går ned, skjer det noe med kroppene deres!

7599

Abdul Rasheed og hans bror Shoaib Ahmed bor i Pakistan sammen med familien sin. Der er 9 og 13 år gamle, og begge lider av en svært sjelden, svært mystisk sykdom.

På dagtid er guttene utrolig energiske. Men når solen går ned, forandres alt.

På kveldstid havner guttene i en katatonisk tilstand. De blir lammet, og greier ikke lenger å bevege seg.

Pappaen Mohammad Hashim har sin egen teori om guttenes tilstand, som er noe overtroisk. Han kaller sønnene sine for «solbarn», og mener at de får energien sin fra solen. Men dette utelukket legene raskt, da gutten kan oppholde seg i skygge og i mørke rom, uten at de påvirkes.

Dr. Javed Akram, professor ved Pakistan Institute of Medicine, forklarer:

«Vi ser denne saken som en utfordring. Våre leger gjør sitt beste for å finne årsaken bak guttenes mystiske tilstand.»

Pappaen er fortvilet. Hvis ikke engang legene forstår hva problemet er, hvordan kan han da hjelpe barna sine? Han er overbevist om at magi har en finger med i spillet. Flere ganger har han tatt med guttene til forskjellige healere, i håp om at de kan hjelpe med sine kunnskaper.

Men nå har legene kanskje en anelse: Etter mer enn 300 tester, har de mistanker om at sykdommen er genetisk. Foreldrene til guttene er søskenbarn, og to av de seks barna deres døde veldig ung.

Dessverre finnes det ingen kur for guttene, selv om det forskes på medisiner og behandlingsmetoder. Inntil da kan de bare advare foreldrene mot å få flere barn uten å gjennomføre en prenatal undersøkelse først.

Men legene har iallefall klart å lindre guttenes lidelse litt.

Nå kan guttene være våkne til klokken 10 på kvelden, uten problemer. Tidligere var det utenkelig.

«De gjør store fremskritt, så de kan kanskje bli friske til slutt» sier faren håpefullt.

Til tross for sykdommen, er guttene glade og optimistiske til fremtiden. De liker oppmerksomheten de får fra media, og sykehusrommet deres ser ut som en privat suite. Begge har store planer for fremtiden: Shoaib vil bli lærer, og Abdul vil studere teologi.

I videoen nedenfor får du med deg hele historien om guttene.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!