Den 11 år gamle jenta ble skalpert levende. Rett foran øynene på moren sin!

6000

11 år gamle Elizabeth «Lulu» Gilreath fra Nebraska (USA) skulle besøke en fornøyelsespark, og var like spent som enhver 11-åring ville ha vært.

Men Lulus liv skulle aldri bli det samme igjen…

Da hun satt på karusellen «Kongekronen», satte hun fast håret i mekanikken. Håret hennes ble ikke bare revet av, hun ble skalpert – rett foran øynene til moren. Som aldri kommer til å glemme datterens fryktelige skrik.

Det tok 5 minutter før de ansatte fikk stoppet karusellen, og Lulu ble umiddelbart fraktet til sykehuset, hvor hun måtte kjempe for livet.

Tilstanden hennes var kritisk, men etter noen uker på intensivavdelingen, stabiliserte hun seg.

Lulu kommer aldri til å se ut som hun gjorde før ulykken, og måtte gjennom flere hudtransplantasjoner for å dekke store deler av hodet som manglet hud.

Familien fikk mye støtte, og fikk inn en halv million kroner i donasjoner, for å dekke de høye sykehusregningene.

Lulu fikk også brev fra folk i hele landet, som ønsket henne god bedring.

Håret hennes vil aldri vokse ut igjen. Men til tross for marerittet, har Lulu vært utrolig sterk og positiv til fremtiden.

Nå arbeider hun og moren hardt for å få strengere kontroller på karuseller, og håper en ny lov snart trer i kraft slik at det samme ikke skjer med noen andre.

Selv ønsker Lulu å advare andre mot å ha ting hengende løst når man kjører karuseller. Hår, tråder, hetter og lignende må fjernes eller festes. Er det noen som vet hvor grusomme konsekvensene kan bli, så er det hun.

Tre måneder etter hendelsen hadde Lulu helbredet mye bedre enn forventet, men det var fortsatt ett stort problem. Hun skulle begynne på en ny skole, og var redd for hva klassekameratene skulle tenke om henne.

Hun ble derfor med moren ut og lette etter en parykk.

Til tross for nervene, gikk den første skoledagen bra. De fleste barna hadde hørt om den forferdelige ulykken, og syntes Lulu var sterk som hadde vært gjennom noe sånt og likevel kunne være glad og positiv.

Lulu virker virkelig som en sterk og modig ung jente. Vi håper sårene leger mest mulig, og at hun kan gå tilbake til å nyte livet.

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!