Kassereren har Down syndrom. Men det hun gjør når hun ser denne jenta, tar pusten fra moren!

6947

Like før jul i fjor, var Suzie Skougard på shopping med datteren Carly, på matbutikken Ralph’s i California.

Kassereren Sydney, som Suzie kjenner litt til fra før, kom bort til mammaen Carly – som også har Down syndrom.

Møtet rørte Suzie så dypt at hun skrev et Facebook-innlegg, der hun deler den fantastiske opplevelsen med verden. På noen få dager fikk innlegget ekstremt mye oppmerksomhet. Etter å ha lest det vil du nok forstå hvorfor.

«Denne kvinnen jobber i den lokale matvarebutikken, og jeg velger alltid kassen hun sitter i. Selv når jeg ikke var gravid valgte jeg henne, til tross for at køen var lang. Da jeg ble gravid, pleide jeg å snakke med henne de få minuttene jeg kunne.

Jeg ønsket å vite hva Down syndrom vil bety for datteren min når hun blir eldre. Hvordan vil livet hennes bli? Ville hun bli som denne kvinnen?

Jeg hadde aldri nevnt til henne at Carly har Down syndrom, før hun en dag, da Carly var ca. 6 måneder gammel, ga henne en klem og sa:

‘Hun har Down syndrom.’

‘Det har hun.’ svarte jeg.

«I dag når vi skulle gå ut fra butikken, sa hun: ‘Jeg har Down syndrom, og jeg har et stort hjerte.’

‘Du har definitivt et stort hjerte.’ svarte jeg.

‘Kan hun tegnspråk?’ spurte hun, og pekte på Carly.

‘Hun kan noen tegn.’ sa jeg.

‘Da jeg var liten kunne jeg dette (hun tegnet med ‘mer’) og dette (hun tegnet ‘vær så snill’).

‘Ja! De kan Carly også!’ svarte jeg.

‘Jeg har et tegn til som jeg kan lære henne!’ utbrøt hun. Så tegnet hun ‘jeg elsker deg’.

«Jeg samhandler med mange mennesker på den lokale matbutikken. En gang var det en kvinne som skjelte meg ut fordi Carly ikke hadde på seg sko på en kjølig dag (hun hadde sparket de av seg). En kasserer var ikke interessert i å hjelpe meg å finne en var, og en utålmodig person presset seg forbi, fordi vi gikk bak en eldre herremann som gikk sakte.»

«Noen tror at folk med Down syndrom ikke kan bidra med noe meningsfullt i samfunnet, men blant alle i matbutikken i dag, skilte hun seg ut. Og det ved å bare være seg selv. Hun ga oss en utrolig gave: et smil!»

Tenkt deg at noe så lite kan gjøre så mye for noen andre. VI oppfordrer alle til å smile litt ekstra i dag, og til å gjøre sitt beste for å smitte andre med godt humør.

Del gjerne historien med dine venner på Facebook!