3-åringen ble hånet fordi han lekte med en dukkevogn. Nå hylles han for sitt klokkerene svar!

2133

Når Rheann MacLaren var i en lekebutikk i Skottland sammen med sin 3 år gamle sønn Harry, kom en kunde bort til Harry og stilte spørsmål ved hans valg av leketøy. Det var en barnevogn for dukker.

Moren ville svare, men 3-åringen brukte ikke lang til på å tenke ut et klokkerent svar til mannen. Må spres morens Facebook-innlegg om hendelse som ild i tørt gress.

Les morens innlegg nedenfor.

«Kjære kunde i lekebutikken:

Jeg så blikket du ga min 3 år gamle sønn i lekebutikken i dag. Jeg så hvordan du stirret da han valgte den rosa barnevognen og vandret fornøyd rundt i butikken med den.

Jeg så seg rynke pannen din før du kom bort til ham for å uttrykke din misnøye med hans valg.

«Nei men den der vil du ikke ha. Den er for jenter, ikke gutter. Den jo rosa og «jentete». Du finner biler og dinosaurer der borte, så hvorfor vil du ha denne jenteleken?»

Dette er en gutt du aldri har møtt, men du tar deg likevel friheten til å si noe slikt til ham. Jeg var i ferd med å konfrontere deg og det trange synet ditt, men sønnen min var raskere enn meg:

«Fordi jeg liker den.»

Det er faktisk ikke verre enn det. Det handler ikke om farget, merket eller hvordan den ser ut. Det handler om at sønnen min synes den er gøy å leke med. Han trillet vogna hele veien hjem, og han var så stolt. Han fortalte meg om hvordan han skulle trille dukken sin rundt i den – Ja, helt forferdelig… Han har en dukke, også!

Favorittlekene hans er lekebiler, og han elsker dinosaurer og monstre – og han trives best når han får leke utendørs. Men noen ganger føler han for å leke med dukkene og vognen sin. Han leker med lekekjøkkenet sitt, og later som han stryker klærne sine. Han liker rosa og synes det er veldig spennende å se på når jeg sminker meg.

Men er jeg bekymret? Selvfølgelig ikke! Mitt barn vil vokse opp og bli en stabil, aksepterende fyr, som aldri føler seg presset til å passa inn i kjønnsstereotypier.

Jeg håper at du så hvor glad han var da han stolt forlot butikken med sin rosa og «jentete» vogn, og at du tenker deg litt grundigere om før du sier noe slikt til en fremmed igjen.»

Hva synes du om mammaens innlegg?

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!