Moren kommer inn på kjøkkenet og ser dette. Bildet vil minne henne om dette øyeblikket for alltid!

4341

En bondes kone kom inn på kjøkkenet etter en lang, slitsom dag, og så noe uvanlig. Ektemannen satt ved kjøkkenbenken og spiste, mens datteren satt på benken og snakket med ham.

Det er i grunn ikke noe skikkelig spesielt med bildet. Men historien bak det omhandler et problem som ødelegger mange ekteskap.

«Jeg knipset dette bildet forleden kveld, etter en lang dag. Jeg var sliten. Jeg var irritert. Jeg hadde sendt ektemannen min en tekstmelding og fortalt han at det ikke ville utgjøre noen forskjell, men at jeg følte meg lei av hvor mye han jobber og av alt jeg må gjøre selv hver dag. Heltidsjobb, matlaging, bade unger, helgeturer uten ham, holde orden hjemme, alt. Jeg var så lei. Jeg må ha disse små øyeblikkene gjennom plante og høste sesong. Så skjedde dette: Han kom inn, laget seg mat, og satte seg ned for å spise alene. Han var sliten. Han var varm. Han var utslitt. Istedet for å klage, sa han at han var lei seg for at jeg følte det slik. Charlotte slo seg ned ved siden av ham og snakket hull i hodet på ham. Hun spiste til og med mesteparten av maten hans. Han klaget ikke. Han delte. Også slo det meg. Ønsker jeg at jeg kan se ham mer enn en time om dagen? Ja. Men kjærligheten han har for arbeidet sitt er virkelig noe å beundre. Det er alltid GMO-fritt det og organisk det, og la oss ikke snakke om utfordringene fra moder jord. Denne mannen jobber for å opprettholde 4 generasjoners blod, svette og tårer, og viser barna sine verdien av hardt arbeid og disiplin. Så selv om jeg følte meg frustrert, skulle jeg egentlig ha følt meg takknemlig. Jeg fikk sette meg ned til middag, og høre historiene fra dagen deres. Jeg fikk bade barna og høre de le og kose seg. Jeg fikk kose med barna 3 timer lengre enn han. Det er han som ofrer, ikke jeg. Vi kommer til å fortsette å kjempe – til neste gang det regner og vi får noen ekstra timer med vår hardt arbeidende mann og far. Neste gang du kler på deg et bomullsplagg eller spiser et måltid med fersk mat, takk en bonde. Hvor hadde vi vært uten dem?»

Selv om det ikke alltid er like lett, har denne kvinnen forståelse for den mannen gjør. Og hvorfor han gjør det.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!