Den 42 år gamle mammaen gleder seg til å bli mor igjen. Men når datteren fødes, får legene sjokk!

126340

Helena og Yuri Spengler har vært sammen siden de gikk på skolen. De giftet seg i ung alder, og fikk tre fantastiske barn.

Men da Helena var 42 år gammel – og til og med allerede bestemor – ble hun gravid igjen.

Etter at paret hadde prøvde å få flere barn i 18 år, ble de nå overlykkelige og gledet seg til fødselen. Heldigvis gikk svangerskapet uten komplikasjoner. Selv på ultralydbildene kunne ingen av legene konstatere at noe var galt. Likevel kom den lille jenta en måned for tidlig til verden.

Med høye forventninger, ble fødselen et mareritt. Når lille Darina så dagens lys for første gang, ble legene stumme – og istedet for å legge det nyfødte spedbarnet i armene på moren, tok de henne med seg. Uten å si et ord. Etterhvert som Helena fikk tilbake kreftene etter fødselen, ville hun se datteren sin.

«Er du klar for det?» spurte sykepleieren da.

Darina var så svak at hun måtte ligge i en inkubator for å overleve. Når moren nærmet seg og fikk tatt sin første titt på datteren sin, ble hun lamslått.

Helena gikk inn i sjokk. Synet av datteren var ikke som hun hadde forventet. Legene fortalte henne at Darina ble født med en sjelden genetisk uregelmessighet: Nager syndrom, som gjør at ansiktet blir deformert. Legene var usikre på om hun ville overleve de første ukene og månedene.

Legene foreslo at moren kunne la jenta ligge igjen på sykehuset, så skulle de finne en plass til henne på et barnehjem – akkurat i det ektemannen Yuri kom inn i rommet for å se datteren sin.

Når sykepleieren viste faren babyen, fryktet Helena det verste. Men så fikk hun en helt uventet reaksjon:

«Det er vår søte jente!»

Han felte en tåre og kysset på sin lille engel.

Selv ikke parets nærmeste venner og familie forstår beslutningen deres om å beholde Darina.

«Hun vil aldri være i stand til å leve et normalt liv!» sa de til dem, gang på gang. «Hun kommer til å dø tidlig, det vil ødelegge livene deres.»

Men paret overså kritikken, og bestemte seg for å flytte til en annen by.

Og mot all forventning ble Darina sterkere og sterkere. Hun er en morsom jente, som i likhet med alle på hennes alder, elsker å synge, se på tegneserier , kle seg ut i prinsessekjoler og gå lange turer med foreldrene.

Når de er ute får de dog en del hånlige øyne på seg, men de ønsker ikke å gjemme seg fra verden. Og selv om noen faktisk har nerver til å kreve at de skjuler datterens ansikt, har de et klinkende klart svar:

«Hvis du ikke vil se det, kan du se bort. Ja, for hun er vakker som hun er for oss!»

Men da Darina fylte tre år, måtte foreldrene henvende seg mot offentligheten for hjelp, så de startet en innsamlingsaksjon. For at Darina senere skal kunne snakke og spise ordentlig mat, må ansiktet hennes rekonstrueres. Den første operasjonen er allerede gjennomført, og foreldrene forsetter å kjempe for datterens fremtid.

Darina er høyt elsket av familien sin, men har ennå ingen anelse om hvor grusom og slem verden kan være. Vi ønsker henne styrke og lykke til i tiden som kommer, men med slike fantastiske foreldre er ingenting være umulig!

Del gjerne historien om Darina med vennene dine på Facebook!