13. juli 2024

3 år gamle Jakob mistet nesten tærne sine etter en tur på stranden. Nå advarer moren ALLE!

Skal skal kunne leke trygt på stranden, men for 3 år gamle Jakob, ble strandbesøket alt annet enn en fornøyelig opplevelse.

Gutten fikk så alvorlige brannskader, at tærne hans nesten ikke kunne reddes…Fordi noen andre på stranden ikke hadde tenkt seg om.

Det var en varm sommerdag da Wichmann-familien dro på stranden ved Veddelv, utenfor Roskilde i Danmark. Jakob løp rundt på stranden, da moren hans oppdaget at noe var galt. Han lekte i sanden, og plutselig begynte han å skrike.

«Jeg løp bort til ham, og så at huden på føttene hans hadde begynt å løsne.» sier mammaen Katja Wichmann.

Jakob hadde tråkket rett på en engangsgrill som lå begravd under sanden. Foreldrene tok han umiddelbart med seg til sykehuset, hvor føttene hans ble nedkjølt og behandlet, men det hjalp lite – og legene begynte å forberede familien på det verste.

Slik så Jakobs føtter ut en dag etter ulykken.

«En lege kom inn og fortalte meg at Jakob kanskje ville miste tærne sine, og at de ikke var sikre på om de kunne reddes. Jeg besvimte.» sier Katja.

Heldigvis klarte legene likevel å redde tærne hans, men det tok flere år med trening og kirurgi før føttene til Jakob var bra igjen. Det er nå fire år siden ulykken, og Jakob er helt helbredet. Men arrene har han for alltid.

En uke etter ulykken:

Fire år etter ulykken

Nå vil mammaen advare folk mot å legge fra seg engangsgriller på strender og ellers der det ferdes mye folk. Slokk de med vann! Hvis ikke kan konsekvensene bli katastrofale!

Jakob mistet nesten tærne sine, og fikk arr som han må leve med resten av livet. Han er glad og aktiv nå, men det kunne ha gått mye verre.

Del denne artikkelen, så flere forstår faren i å legge fra seg engangsgriller!