15. juli 2024

I 1998 reddet politimannen en jente fra et brennende hus. 19 år senere får han et uventet brev!

Mange mennesker vil gjerne  finne ut hva som har skjedd med personene som har rørt de på en eller annen måte.  Spesielt hvis det er noen som reddet deg fra en livsfarlig situasjon.

Akkurat som i dette tilfelle. I 1998 ble Josibelk ‘Josi’ Aponte reddet fra en brennende bygning, av politimannen Peter Getz.

Peter hadde fått et anrop om det overtente huset. En jente, som da bare vare 5 år gammel, lå bevisstløs på gulvet inne i bygningen. Hun hadde forsøkt å redde onkelen sin, men rakk det ikke.

Det var ikke tid til å vente på brannvesenet, så Peter stormet inn for å redde Josi selv. Når han fant henne, la han merke til at hjertet hennes hadde stoppet. Han plukket opp den lille jenta, og løp ut av huset. Så la han henne i bagasjerommet, og begynte å gi henne hjertemassasje – til ambulansen ankom.

Senere var Peter på sykehuset og besøkte lille Josi. Da fikk han vite at onkelen hun hadde forsøkt å redde, hadde dødd.

I dag, 19 år etter hendelsen, er Peter pensjonert. Han har ikke hatt kontakt med Josi siden besøket på sykehuset. Derfor ble han mildt sagt overrasket da han plutselig fikk en uventet invitasjon i posten.

Josi hadde selvfølgelig aldri glemt helten sin, og ville nå at han skulle delta på en viktig milepæl i livet hennes.

I brevet fortalte Josi nemlig at hun nettopp hadde tatt eksamen på universitetet, og ønsket at Peter skulle bli med henne på uteksamineringsseremonien!

«Jeg ville omgi meg med de viktigste personene i livet mitt når jeg skulle motta vitnemålet. Jeg hadde nesten dødd, men Peter ga meg en ny sjanse. Takket være ham, kunne jeg stå der i dag og få mitt etterlengtede vitnemål.» sier Josi.

Peter var overlykkelig for invitasjonen, og ble gladelig med på seremonien for å gratulere Josi. Og fra nå av kommer de to til å opprettholde kontakten, og møtes minst en gang i året!

Del gjerne den rørende historien med vennene dine på Facebook!