17. juli 2024

Ny forskning: Jo mer du klemmer barna, jo mer utvikles hjernen deres!

Klemmer du barna dine ofte? Det gjør du isåfall helt rett i! Ny forskning viser nemlig at fysisk kontakt under barnet oppvekst er viktigere enn man tidligere har trodd.

Jo mer en baby blir klemt, jo bedre utvikler hjernen seg. Det sier det fantastiske resultatet av en fersk undersøkelse utført ved Nationwide Children’s Hospital i Ohio, USA.

I studien, som gikk ut på å se hvordan nyfødte babyer reagerer på fysisk kontakt, deltok 125 premature, og 125 ikke-premature babyer.

Av resultatet kunne man blant annet konstatere at for tidlig fødte barn reagerte mindre på kontakt enn andre barn – men det var også klart at alle barn som fikk mer kontakt av foreldre eller sykehuspersonal, hadde sterke hjernerespons enn de som fikk mindre kontakt.

Ifølge forskeren Dr. Nathalie Maitre, viser sistnevnte økning at mild berøring, som å vugge barna eller bare ha kroppskontakt, bidrar til utviklingen av hjernen.

«Å sikre at for tidlig fødte barn får positiv og støttende berøring, som hud-mot-hud berøring, av sine foreldre er vesentlig  for at hjernene deres skal kunne svare på mild berøring som de som ikke blir født for tidlig.» sier hun til Science Daily.

Berøring er med andre ord avgjørende for hjernens utvikling, så kos og klem så mye du vil på barna dine!

Del gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook!