Nå bruker kvinner DETTE for å beskytte seg mot voldtekt. Det er nemlig UUTHOLDELIG for voldtektsmannen!

6278

Hver eneste dag blir kvinner utsatt for seksuelle overgrep. Leger klarer kanskje å hjelpe dem med å fikse de fysiske skadene som oppstår, men de psykiske skadene vil følge med disse kvinnene for resten av livet.

Voldtektsofre kan også smittes med seksuelt overførbare sykdommer, eller bli gravide, som også legger til en ekstrem ekstra påkjenning etter overfallet.

Det er Sør-Afrika som ligger på topp over flest voldtekter per år, og en nyere statistikk rapporterer om ca. 40-50 000 voldtekter i året. Men eksperter tror at mørketallet, de voldtektene som ikke blir rapportert, er kjempehøyt.

Sonette Ehlers er selv en sørafrikansk kvinne og har truffet mange kvinner som har opplevd voldtekt. Hun ville kjempe imot dette, så hun fant opp noe litt spesielt.

Hun lagde en slags kondom som kvinner kan føre opp i skjeden, og om en mann prøver å voldta kvinnen som har dette på seg vil han kjenne en helt forferdelig smerte.

Grunnen til denne smerten er nemlig hva som er på INNSIDEN av denne silikon oppfinnelsen. Her finner man nemlig mange spisse tagger som setter seg fast, og ikke kan plukkes bort uten legehjelp. Voldtektsmannen kommer ikke til å kunne fortsette voldtekten og gir ikke bare kvinnen tid til å løpe, men må selv dra på sykehus for å få den fjernet. Deretter kan sykehuset varsle politiet.

Oppfinnelsen har fått navnet «Rape-Axe», og beskytter også mot seksuelt overførbare sykdommer og graviditet. Rape-Axe kan sitte i i 24 timer, og føres inn på samme måte som en tampong. Den skader ikke kvinnen på noen måte.

Kritikere til oppfinnelsen mener at dette kan gjøre overgripere mer aggressive slik at de gjør mer skade enn det de vanligvis ville gjort. Det beskytter også kun mot én overgriper, og kun mot vaginal voldtekt.

Oppfinnelsen er fremdeles under utvikling og er enda ikke billig nok til å kunne masseproduseres.

Oppfinnelsen har både fordeler og ulemper, men om den ender opp med å bli produsert håpes det at produktet kan hjelpe mange kvinner i fremtiden.

Ingen mennesker skulle måtte oppleve å bli utsatt for voldtekt, men tror du dette produktet vil kunne fungere i praksis?

Del gjerne denne artikkelen videre med vennene dine på Facebook så kan vi starte en viktig diskusjon rundt dette temaet!