23. juli 2024

Pappaen presser kona til å kvitte seg med den «tilbakestående» gutten. Sønnens svar 29 år senere rører alle!

Gutten Ding Ding fikk den verste tenkelige starten på livet.

Han ble født for 29 år siden i Kina, og komplikasjonene som oppstod under fødselen førte nesten til at han ble kvalt til døde. Han overlevde, men mangelen på oksygentilførsel til hjernen resulterte i hjerneskade.

Legene rådet moren til å kvitte seg med babyen, fordi han trolig ville bli funksjonshemmet eller ha veldig lav intelligens. Guttens far var enig med legene, og prøvde å overtale kona.

«Han vil bare være en byrde for familien hele livet.» sa faren.

Men moren Hongyan Zou nektet å gi opp. Og 29 år senere, motbeviste Ding Ding alt legene hadde sagt…

Moren valgte å skille seg fra mannen sin, for å oppdra Ding Ding på egenhånd. Økonimisk var det vanskelig, men det en fulltidsjobb og to andre deltidsjobber, fikk hun endene til å møtes. Når hun ikke var på jobb, dedikerte hun all sin tid til sønnen.

Hun la puslespill med ham, lekte, og besøkte forskjellige rehabiliteringsklinikker. Moren var fast bestemt på at han skulle vokse opp og bli noe stort, til tross for hjerneskaden.

Hun hjalp sønnen å utvikle seg på de områdene han trengte det.

«Jeg ville ikke at han skulle skamme seg over sine fysiske problemer. Siden han hadde dårlige evner på enkelte områder, var jeg ganske streng med ham for at han skulle jobbe hardt, og ta seg opp der han slet.» sier hun.

Hun insisterte for eksempel på at sønnen skulle lære seg å spise med spisepinner, selv om det var vanskelig for ham.

Og moren harde arbeid skulle vise seg å fungere. I dag er Ding Ding 29 år gammel, og studerer ved et av verdens beste universiteter: Harvard University.

Ding Ding forteller at han har sin mor å takke for den akademiske suksessen, samt for at han har klart å overvinne mange fysiske hinder.

Moren bor fortsatt i Kina, og Ding Ding savner henne veldig mye. Han beskriver henne som sin «åndelige mentor».

Ingen trodde på Ding Ding. Ikke engang hans egen far. Men takker være morens sterke vilje og engasjement, kan han nå like langt som alle andre, om ikke lengre.

Få med deg hele historien om Ding Ding i videoklippet nedenfor.

Del gjerne den fantastiske historien med vennene dine på Facebook!