Babyen fikk brannskader av en helt vanlig krem. Nå advarer moren mot den dødelige salven!

4215

Sommervarmen er her, og før du blir for ivrig med å løpe ut i solsteken, bør du smøre deg godt. Det skal nemlig ikke mange minutter til før solen begynner å brenne huden, spesielt hvis du har følsom hud.

Sørg derfor for at huden er riktig beskyttet, ihvertfall for barna. 

Rebecca Cannon trodde hun beskyttet sin ett år gamle datter for solen. Hun hadde kjøpt solfaktor 50, men da hun så at datterens ansikt ble rødt og begynte å flasse av, innså hun at det ikke var solen hun trengte å bekymre seg for. Nå vil hun advare andre.

Rebecca smurte inn sin ett år gamle datters ansikt, og nøt resten av dagen i solen. Neste morgen ble hun sjokkert av hvordan datteren så ut.

«Etter hvert som dagen gikk, ble hun rødere og rødere, og når vi våknet neste morgen var hun hoven, rød, og begynte å få blemmer i ansiktet.» sier Rebecca.

Den engstelige mammaen tok umiddelbart med seg datteren til legen, som bekreftet at jenta hadde fått 2. grads forbrenning, forårsaket av kjemiske midler. Ganske snart ble det klart at solkremen var den skyldige, og legen fortalte moren at det var rapportert flere allergiske reaksjoner av slike kremer.

For å advare andre foreldre, valgte Rebecca å dele den nye kunnskapen hun hadde fått på Facebook.

Solkremen Rebecca brukte på datteren var av typen ‘Banana Boat Barn Kids Max Protect & Play Sunscreen Lotion, SPF 50′. Environmental Working Group har laget en liste over de beste og verste solkremene for barn. Listen finner du her.

Det er viktig å beskytte seg mot solen, men ikke alle kremer er pålitelige.

Vær så snill og del denne artikkelen, slik at advarselen når ut til flere foreldre!