12. juli 2024

Mammaen føder 3 mørke babyer. Da ser pappaen nærmere – og bryter helt sammen i tårer!

Selv om vi er i år 2017, fortsetter fordommer og rasisme å forurense kloden vår.

Mange mennesker kliper seg fast til de smale, overforenklede synene på hvordan en familie «skal se ut», og nekter å gi slipp.

Aron og Rachel Halbert har opplevd slike fordommer på nært hold – til tross for at de fortjener massevis av kjærlighet og respekt for flere modige beslutninger de har tatt.

Først adopterte paret to barn. Også tok de en nærmere titt på embryoadopsjon – før de omsider bestemte seg for å ta det ett skritt lengre. Hva er det som er så uvanlig med dette, tenker du kanskje? Vel, alle barna var mørkhudet – mens foreldrene er hvite.

Aaron og Rachel hadde lenge drømt om å bli foreldre, men Rachel slet med å bli gravid. De adopterte derfor to barn, en gutt og en jente.

Men den beslutningen ble møtt av sterke reaksjoner – fordi barna var mørkhudet.

«Vi visste, spesielt i sørstatene, at et hvitt par med ikke-hvite barn ville trekke til seg mange forskjellige reaksjoner. Det vil alltid være den eldre hvite kvinnen på matbutikken som stirrer i ren avsky, eller den afroamerikanske moren som ser på oss og bare rister på hodet.» sier Aron.

Men Aaron og Rachel var overlykkelige, og stolte over sin lille familie.

Da paret hørte om mulighetene for embryoadopsjon, bestemte de seg for at det var noe de ville prøve.

2 afroamerikanske embryo, som hadde vært nedfrosset i 15 år, ble plantet i Rachel. De nye babyene ville da «matche» de to andre barna de hadde.

«De var enige med oss om våre tanker om at barna skulle matche hverandre, og støttet avgjørelsen om å velge afroamerikanske embryo.» skriver Aaron.

Etter seks uker var det på tide å besøke legen, som bodde i Honduras, for å få sine små embryo.

«Vi begynte å beskrive alt for legen vår på spansk (gebrokken spansk). Han spurte oss et par ganger om vi var sikre på at vi hadde overført to embryo. Ja, selvfølgelig var vi sikker på det, sa vi.»

Men paret oppdaget da til sin store overraskelse av ett av embryoene hadde delt seg i Rachels livmor. Hun var ikke gravid med to barn – det var trillinger!

Fødselen gikk som på skinner, og snart var Aaron og Rachel plutselig foreldre til fem, mørke, vakre barn.

«Det har vært hjertelig å se nesten alle våre venner og familie uttrykke overveldende støtte til familien vår og de uvanlige måtene vi har bygget den på. I vårt sinn lever vi bare ut vår drøm. En drøm som kanskje ikke ser ut som den gjennomsnittlige familien, men en som vi er enormt takknemlige for å ha oppfylt.»

«Jeg følte ren lykke under dette svangerskapet da jeg så sønnen og datteren min, men sin mørkebrune hud og krøllete hår, kysse den hvite kona mi sin voksende mage. Hver kveld sa de god natt til de tre småpikene i morens mage.» sa Aaron.

Er de ikke nydelige?

Aaron beskriver familien sin på den mest fantastiske måten:

Jeg kan huske at en venn gikk gjennom en adopsjonsprosess, og han fortalte meg alltid har ønsket at familien hans så ut som et lite FN.

Nedenfor kan du se en videoreportasje om Aaron og Rachels reise på vei til en stor, uvanlig familie.

Del gjerne historien med dine venner på Facebook!