Pappaen mottar en kodet tekstmelding fra sønnen. Da reagerer han LYNRASKT!

335359

Se for deg denne situasjonen: Du tilbringer en rolig kveld hjemme, og du får plutselig en telefon fra tenåringen din. Han virker litt nervøs, men når du spør om noe er galt, sier han at alt er vel.

Neste dag finner du ut at han har prøvd narkotika for første gang. Han hadde egentlig ikke lyst, men han visste ikke hvordan han skulle komme seg unna situasjonen og presset.

Slike situasjoner vil Bert Fulks hindre folk i å havne oppi, men en ganske genial kode han har funnet opp.

Ideen er enkel: Sønnen sender han ganske enkelt en tekstmelding når han er på en plass eller i en situasjon han vil ut av.

Bert fikk ideen av å møte mange unge mennesker på en avrusingsklinikk.

«En dag spurte jeg de: ‘Hvor mange av dere har vært i  en situasjon dere kunne tenkt dere ut av, men har valgt å bli fordi det ikke var noen enkel vei ut?’ Samtlige løftet hånden.»

Slik forklarer Bert selv hvordan det fungerer:

«La oss si at Danny, min yngste, er på en fest. Hvis noe gjør ham ubekvem, trenger han bare å sende en tekstmelding med bokstaven ‘x’ til meg eller moren sin.

Så må personen som mottar meldingen følge et enkelt manus. Vedkommende venter i noen minutter, og ringer:

‘Hallo, Danny, noe har nettopp skjedd. Jeg må komme og hente deg med det samme.’

‘Hva er det som har skjedd?’

‘Jeg kan forklare når jeg kommer. Vær klar til å dra om 5 minutter. Jeg er på vei.’

Deretter sier Danny til de andre at noe har skjedd, og at han må dra.

Barnet må dog være sikker på at han/hun ikke blir straffet for å i utgangspunktet ha havnet i situasjonen han/hun prøver å unnslippe. Dette er veldig viktig for at det hele skal fungere.»

Bert innrømmer at ikke alle foreldre synes godt om metoden hans, men han er overbevist om at det er viktig for ungdommer og tenåringer å ha en siste utvei når de føler seg presset i en ekkel situasjon.

Vær snill og del dette nyttige trikset med venner og familie på Facebook!